35 YILDIR ÇAYDANLIK TAMİR EDİYOR

35 YILDIR ÇAYDANLIK TAMİR EDİYOR

Çaydanlık tamiri mesleğinin Antakya’da ki son temsilcilerinden biri olan Mahmut Kahraman,35 yıldır mesleğini icra etmek adına çaba gösteriyor. Tarihi Uzun Çarşı’nın merkezi noktalarından biri olan Ağalar Camisi bitişiğindeki mütevazi işyerinde Çaydanlık tamiri yapan Mahmut Kahraman, Çok severek yaptığı mesleğinde artık çırak yetişmediğinin üzüntüsünü ifade ederek sağlığının el verdiğince müşterilerine hizmet etmeye devam edeceğini belirtti.Evinin geçimini Çaydanlık tamiri mesleği ile sağlayan Mahmut Usta, kış mevsiminin gelmesi ile artan çaydanlık tamirine hız kesmeden devam ediyor. Yaptığı tamirler ile çaydanlıkları ilk günkü gibi  sağlam duruma getiren Mahmut Usta’dan müşterileri de oldukça memnun.

Çaydanlık tamiri söz konusu olduğunda soluğu Tarihi Uzun Çarşı’da Mahmut Usta’nın atölyesinde aldıklarını söyleyen müşteriler uzun yıllardır çaydanlık ve cezve tamiri konusunda  aldıkları hizmetlerden  çok memnun olduklarının altını çizerek mesleğin son temsilcilerinden biri olan Mahmut Usta’ya verdiği hizmetten dolayı teşekkür ettiler.

Bir yandan çaydanlıkları tamir eden bir yandan da bizlere mesleğini anlatan Mahmut Kahraman açıklamasında:” Bizim işimiz aslında kışın daha yoğun oluyor. Nedeni ise sobalar kuruluyor ve cezveler, çaydanlıklar sobalarda bırakılıyor. Plastik saplı olan bu ürünler ne yazık ki ısıya dayanamayarak zarar görüyor. Sonrada vatandaşlar atölyemin yolunu tutuyorlar. Teknolojinin gelişmesi asla çaydanlık ve cezvelerin yerini tutamıyor. Elektronik ürünlere ilk etapta yoğun ilgi gösterildi haklısınız ama daha sonra çaydanlıkta pişen çayın ve kahvenin tadını bulamayan insanlar eskiye dönüş yaptı” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.