ÇİNÇİN, HATAY BİR BÜTÜNDÜR BÖLÜNEMEZ

ÇİNÇİN, HATAY BİR BÜTÜNDÜR BÖLÜNEMEZ

“ANTAKYA, İSKENDERUN TÜRKÜN İKİ KIZIDIR BAYRAĞINDA BİRİ AY, BİRİ DE YILDIZIDIR.”

Son günlerde İskenderun yerel basınında ve kısmı olarak İskenderun siyaset çevrelerinde İskenderun İl olsun şeklinde başlatılan kampanyaya ATSO Başkanı Hikmet Çinçin bu kampanyaya karşı çıkarak cevap verdi.

Çinçin Yaptığı açıklamada “Türkiye’nin güneyinde en önemli ve can alıcı bölgesi olan Antakya ve İskenderun, tarihleri boyunca Ortadoğu’da hep aynı kaderi paylaşmış iki kilit noktadır. Yani bir bütünün iki yarısıdır. Antakya’sız İskenderun, İskenderun’suz Antakya olamaz. 1918’de İskenderun işgal edildikten sonra işgalciler İskenderun’u merkez yapmışlar, Türk Kuvayı Milliye Teşkilatı işgale karşı “Antakya-İskenderun ve Havalisi Müdafaai Milliye Teşkilatı” adıyla mücadele etmiştir. Asla ayrılık gözetmemişler ve zafere birlikte ulaşmışlar, birlikte “HATAY” olmuşlardır. Çünkü Atatürk’ün uğruna baş koyduğu, ölümüne mücadele ettiği Hatay, Antakya ve İskenderun’dan oluşan bir bütündür. Asla ayrı düşünülemez.

REKLAM ALANI

Bundan dolayıdır ki Hatay Kurtuluş Marşı;

“Antakya, İskenderun Türkün iki kızıdır

Bayrağında biri ay, biride yıldızıdır.” diye başlar.

Türk bayrağı yıldızsız ya da aysız olmayacağına göre, Hatay da ne Antakya’sız, ne de İskenderun’suz olur. İdari yönden böyle bir ayrılığı düşünmek bile, Hatay şehidi Aziz Atatürk’ün emanetine ve vasiyetine saygısızlık ve vefasızlık olur.

“İskenderun İl olsun” görüşünde bulunan başta İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve bu görüşü savunan herkesi “Hatay Kurtuluş Mücadelesi”ni incelemeye ve okumaya davet ediyorum. Yazar Mehmet Tekin’in bu konu ile ilgili 30 civarı eseri bulunmaktadır. Talep edilmesi halinde bu kitaplar Antakya Ticaret ve Sanayi Odamızın envanterinde bulunmaktadır. Merak edenler bu eserlerden yararlanabilir “dedi.

Haber Ferit Lif

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.