DİYANET İŞLERİ TÜRK İSLAM BİRLİĞİ GÖNÜLLÜLERİNDEN HATAY’DAKİ ÇOCUKLARA BAYRAMLIK

DİYANET İŞLERİ TÜRK İSLAM BİRLİĞİ GÖNÜLLÜLERİNDEN HATAY’DAKİ ÇOCUKLARA BAYRAMLIK

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinin (DİTİB) Almanya’dan gelen gönüllüleri, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’da çocuklara bayramlık hediye etti.DİTİB’den yapılan açıklamaya göre, Birliğin Hamburg ve Schleswig-Holstein gönüllüleri, Kurban Bayramı öncesinde Defne ilçesindeki çadır kentte kalan çocukları ziyaret etti. Kuran kursunda eğitim alan çocuklar için etkinlik düzenleyen katılımcılar, bayramlık hediye dağıttı.

Program kapsamında DİTİB Genel Başkanı Muharrem Kuzey ve beraberindekiler, Birliğin desteğiyle kurulan konteyner kent, mobil mutfak ve gıda deposuna ziyarette bulundu, deprem bölgesindeki kurban kesim merkezlerini inceledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hamburg ve Schleswig-Holstein Dini Danışma Kurulu Başkanı Osman Dikeç, “Kur’an kursunda hafızlık yapan çocuklarımızı ziyaret ettik. Onların gözlerindeki umut ışığını hep birlikte aydınlatacağız ve yaralarımızı el birliğiyle saracağız.” ifadesini kullandı.

Dikeç, Almanya’daki hayırseverlerin gönderdiği yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirterek destek olanlara teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.