BURUK MEZUNİYET

BURUK MEZUNİYET

Mustafa Kemal Üniversitesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Tayfur Sökmen Kampüsü Stadyumunda gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu törene MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Hatay Vali Yardımcısı Mehmet Anıl Çolak, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Kurma ve Yaşatma Vakfı Başkanı Tahsin Rende, Tarım Bakanlığı Müşaviri Zehra Eren, MKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ersin Can, Prof. Dr. Erhan Yengil, Prof. Dr. Mehmet Turan, il protokolü, fakülte dekanları, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

PINARBAŞI: BAŞARIMI DEPREME KAYBETTİĞİM AİLEME ADIYORUM

Törende mezun öğrenciler adına konuşma gerçekleştiren Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Miraç Pazarbaşı konuşmasına depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anarak başladı.  Pazarbaşı, öğrenim hayatı boyunca desteklerini bir an olsun esirgemeyen hocalarına ve ailesine teşekkür etti. Pazarbaşı, elde ettiği büyük başarıyı depremde hayatını kaybeden ailesine adadığını söyledi.

EREN: BÜYÜK BİR FEDAKARLIĞA İMZA ATTIK

Mezuniyet törenindeki konuşmasına yıkıcı depremde hayatını kaybeden personelimizi ve öğrencileri anarak başlayan Rektör Prof. Dr. Veysel Eren, “Üniversitemiz yönetimi ve gönüllü olarak kampüse gelen mensuplarımız depremin kalplerde açtığı yaralara rağmen hakkı teslim edilmesi gereken bir kriz yönetiminin aktörleri olarak büyük bir fedakarlığa ve başarıya imza atmışlardır. Depremin ilk anından itibaren kampüsümüzde hem öğrencilerimize hem sivillere barınma ve yemek desteği vermeye başlayan çalışanlarımıza huzurlarınızda üstün gayretleri için teşekkür etmek istiyorum. Yaşadığımız büyük felaketin ardından kampüsümüzde yaşam filizlerini yeniden yeşertmenin ilk adımlarından birisi olarak gördüğümüz Üniversitemizin 2022- 2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni’nde bizleri yalnız bırakmayarak sevincimize ortak olduğunuz için tüm Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ailesi adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi. Törende öğrencilerimizin kıymetli ailelerine seslenen Rektörümüz Eren, akademik kadromuzun yüksek özverisiyle mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, özgüvenleri yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, sorumluluğu üstlenen, sürdüren ve bunun mutluluğunu yaşayan gençlerimizin yetiştiğini ifade etti.

EN BÜYÜK TAVSİYEM GELECEK İÇİN YILMADAN ÇALIŞMANIZDIR

Konuşmasında mezun olan öğrencilerimize tavsiyelerde bulunan Rektör Eren, “İçinizdeki cevherin hiçbir koşulda sönmesine müsaade etmeyin. Sizleri üniversitemizden yalnızca akıl ve bilim odaklı bir tedrisattan geçmiş olarak değil, aynı zamanda kardeşlik ve dayanışma hasletlerinin somut birer örneği olarak mezun ediyoruz. Kariyeriniz sizi nereye götürürse götürsün kader birliği içinde olduğunuz diğer mezunlarla bağlarınızı koparmayın, birbirinizi gözetin ve zor zamanlarda kol kola yürüyün.” dedi. Öğrencilere başarılı bir kariyer ile sağlıklı ve mutlu bir ömür dileyen Rektör Eren, “ Sizlere verebileceğim en büyük tavsiye bugünlere gelmenizde büyük emeği olan başta ailenize, üniversitenize ve ülkenize olan sorumluluklarınızı unutmadan daha iyi bir gelecek için aşkla, umutla ve yılmadan çalışmanızdır.” dedi. Tören bölümlerinde dereceye giren öğrencilere diploma ve plaket takdimi ile devam etti. Tören öğrencilerin keplerini coşkuyla havaya atmasıyla sona erdi. Haber Merkezi

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.