DEFNE’DE KIYAMET KOPARAN BŞB KARARI YARGI’DA!

DEFNE’DE KIYAMET KOPARAN BŞB KARARI YARGI’DA!

Defne halkı büyük bir protesto eyleminin hazırlığını yapıyor…

Hatay Büyükşehir Belediyesinin Defne ilçesi Turunçlu mahallesinde yer alan 14 dönüm büyüklüğünde ki 50 no’lu parseli rekreasyon alanından çıkarak imara açmasına tepki Defne’nin Geleceği Platformundan geldi.

İlimiz Hatay’da halka açık alanların giderek azaldığını ve insanların artık nefes alamaz hale geldiğini söyleyen Platform üyeleri Hatay Büyükşehir Belediyesinin bu girişimine erken müdahale etti ve yargıya taşıdı.

Konuya ilişkin görüşüne başvurduğumuz Defne’nin Geleceği Platformu Dönem Sözcüsü İnşaat Mühendisi Adnan Özçelik, “Buna müsaade etmeyeceğiz. Demokratik haklarımızın hepsini sonuna kadar kullanacağız. Halkımızın en doğal hakkının görülmezden gelinmesine izin vermeyeceğiz” ifadesinde bulundu.

Defne’nin Geleceği Platformu olarak durumdan haberdar olur olmaz itirazlarını yaptıklarını belirten Adnan Özçelik, ancak yaptıkları itirazın Belediye İmar Komisyonu ve Meclis tarafından reddedildiğini bu nedenle de meseleyi yargıya taşıdıklarını hatırlattı.

Özçelik, “Belediye ilgili birimleriyle gerekli görüşmeleri ve itirazları yaptık. Onlar bu itirazlarımızı da dikkate almayınca yargıya gittik. Kararın iptali istemiyle dava açtık. Bu konu olumlu sonuçlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Rekreasyon alanları bilindiği üzere vatandaşların hem eğlence hem de piknik yapabilmek için kullanımına açılan sosyal alanlardır. Haber: Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.