DEFNE’DE “OKULUM TEMİZ” BELGELERİ

DEFNE’DE “OKULUM TEMİZ” BELGELERİ

İlimiz Defne ilçesinde gerekli kriterleri yerine getiren okullara “Okulum Temiz Belgesi” verildi.

Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan, “Okulum Temiz Belgesi” alma hakkı elde eden Okul Müdürlerine belgelerini teslim etti. İlçe Müdürü Kemal Gülistan, Okulum Temiz Belgelerini teslim ederken yaptığı konuşmada, “Çocuklarımızın daha temiz ve daha sağlıklı ortamlarda eğitim öğretim görmelerini sağlamak için sürekli çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. İlçemizde, resmi ve özel tüm okullarımız, Okulum Temiz Belgesi almak için başvurularını tamamladı. Bu çalışmalardan dolayı ilçemizde görev yapan tüm Okul Müdürlerimize, Müdür yardımcılarımıza, Öğretmenlerimize, Okul Aile Birliklerine ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Müdür Kemal Gülistan, Komisyon değerlendirmesi tamamlanan ve Okulum Temiz Belgesi alması uygun görülen Okulların Müdürlerine belgelerini teslim etti.

OKULUM BELGESİ NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İşbirliği Protokolü” kapsamında yürürlüğe giren “Okulum Temiz” Belgelendirme Programı; hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir ve tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacında.

OKULUM TEMİZ BELGESİ İÇİN NELER YAPILMALI?

Okulum Temiz Belgesi, gerekli kriterleri yerine getiren okullara veriliyor. Bu kriterler şunlar:

-Risk Değerlendirme Raporu (Pandemi süreci dahil edilecek)

-Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Eylem Planı

-Temizlik ve Dezenfeksiyon Planları/Talimatları/Eğitimleri

-Standart Enfeksiyon Kontrol Önlemlerine (SEKÖ) ait kayıtlar

-Bulaş Bazlı Önlemlere (BBÖ) ait kayıtlar

-Hijyen şartlarının geliştirilmesi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.