DEPREMZEDE RESSAM SPATULA TEKNİĞİ İLE MOTİVE OLUYOR

DEPREMZEDE RESSAM SPATULA TEKNİĞİ İLE MOTİVE OLUYOR

Spatula tekniği kullanarak yaptığı eserleri büyük hayranlık uyandıran Ressam Perihan Çapar ,Asrın felaketi 6 Şubat depreminde sevdiklerini, atölyesini ve gözü gibi baktığı tablolarını kaybetmiş bir isim. Antakya’nın başarılı ressamları arasında yer alan Ressam Perihan Çapar yaşadığı sıkıntılar sonrasında Serinyol’da bulunan evinde sanatın iyileştirici gücünden yola çıkarak yapmaya başladığı tabloları ile moral motive buluyor.Aynı zamanda tablolarının satışından elde ettiği gelir ile ev ekonomisine katkı sağlayan Ressam Perihan Çapar ,Eski günlerde olduğu gibi sanat severlerden siparişler bekliyor.

Depremde yıkılan atölyesini 2008 yılında birlikte kurduğu ve şuan aramızda olmayan rahmetli hocası Yahya Asiırmak’ın adını andığında gözleri dolarak hocasını saygı ile anan ve Resim,kendimi bildim bileli hayatımda var diyerek cümlesine başlayan Ressam Perihan Çapar resim yapmanın kendisi için nefes almak gibi bir şey olduğunun altını çizerek Spatula tekniği ile yaptığı çalışmaların Serinyol mahallesindeki evine gelen tüm ziyaretçilerinden tam not almasının kendisini fazlası ile mutlu ettiğini belirtti.Ressam Çapar:” 1970 yılında Antakya’da dünyaya gelen ve doğuştan yeteneğim olan Resim çalışmalarımı zaman içerisinde değişik ressamlarla çalışarak geliştiren bir resim sevdalısıyım.Saanat hayatım boyunca yaptığım eserlerimle sayısız sergiye katıldım.Aynı zamanda bir çok resim çalıştayına katılarak resim konusunda kendimi geliştirmek adına çalışmalarıma hız kesmeden devam ettim.Atölyemde ağırlıklı olarak Spatula tekniği ile çalışmalara imza atmaktayım.

Asrın felaketi sonrası herkes gibi bende çok zorluklar yaşadım.Sevdiklerimi,Atölyemi ve eserlerimi kaybettim.Bir süre önce kendimi toparlayarak yeniden Spatula tekniği ile eserler yapmaya başladım. Sanatın iyileştirici gücü burada bir kez daha etkisini göstererek moral ve motive olmamda önemli rol oynadı.Aynı zamanda beni takip eden sanatseverlerin tablolarıma göstermiş oldukları ilgi ekonomik olarak bana katkı sağladı.Ben çalışmalarıma evimde devam ediyorum. Yapmış olduğum eserlerimi ve çalışmalarımı yakından izlemek adına herkesi Serinyol mahallesindeki atölyeme bekliyorum.”dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.