DEPREM KAHİNİ HATAY’LILARI KORKUTTU

DEPREM KAHİNİ HATAY’LILARI KORKUTTU

6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş depremlerini doğru tahmin ederek dikkat çeken ve ‘deprem kahini’ olarak tanınan Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets, Türkiye’nin çeşitli illeri için önemli bir uyarıda bulundu.

Hoogerbeets, Adana başta olmak üzere Kayseri, Osmaniye, Hatay ve Kilis’in Ağustos ayında olası bir depremin etkisi altında kalabileceğini duyurdu.Hoogerbeets, sosyal medya hesabı X’te paylaştığı haritada bu illerin yanı sıra Gaziantep ve Kahramanmaraş’ın da risk altında olduğunu belirtti. Adana’da günün erken saatlerinde meydana gelen üç küçük depremin ardından yaptığı açıklamada, bölgenin 4.6 büyüklüğünde bir sarsıntıya karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.Hoogerbeets, “M 4.6 ORTA TÜRKİYE (Adana). Kısa vadede daha güçlü bir sarsıntı yaşanması muhtemel,” ifadesini kullanarak, Ağustos ayının kritik olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Balkan ülkelerinde de bazı bölgelerde deprem olabileceğine dair uyarılarda bulundu. Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.