DEPREM ÖLDÜRMEDİ, TOZ ÖLDÜRECEK

DEPREM ÖLDÜRMEDİ, TOZ ÖLDÜRECEK

Hatay’da çalışmalar aralıksız sürüyor. Ancak yıkım firmalarının özensizliği vatandaşları çileden çıkarıyor. Firmaların yıkım esnasında su sıkmaması tepkilere yol açıyor.

Asrın felaketinin ardından halk sağlığını tehdit eden asbeste tekrardan dikkat çeken vatandaşlar “Depremde ölmedik, sonrasında öleceğiz” diyerek tepkilerini gösterdiler. Artık toz solumak istemeyen vatandaşlar: “Çok uzun zamandır bu konudaki şikayetimizi sürdürüyoruz fakat hala önlem alınmadan yıkım çalışmaları devam ediyor. Enkazlardan çıkan tozlar asbest tehlikesi taşıyor fakat kimse bunun farkında değil. Sağlığımızı tehlike altına alıyorlar. Çok zor bir şey olduğunu düşünmüyoruz. Yıkım yapılırken sadece sulama sistemi kullanacaklar ve her şey bizim için ve onlar için daha kolay olacak. Böyle yaparak kendi sağlıklarını da tehlike altına atıyorlar. Toz, toprak içinde yaşıyoruz. Bu durumdan oldukça sıkıldık. Artık bazı konularda hassasiyet bekliyoruz. 1 yıl fazla zaman geçmiş depremin üzerinden hala bir sulama sistemi kullanılmıyor. Evlerimizde ne pencere açabiliyoruz ne kapı. Açtığımız an her yer toz içinde kalıyor. Dışarı bile çıkmak istemiyoruz artık çünkü çıkınca hasta olup geri dönüyoruz. Bu konuda yapılan işler kesinlikle denetlenmeli yoksa bu bizim için büyük sorunlar saçmaya devam edecek. Artık biz kötü şartlar altında yaşamaktan çok sıkıldık. Bizi unuttular. Hatay kolay şeyler yaşamadı. Bizde şehrimizle beraber yıkıldık unutmayın.” İfadelerini kullandılar.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.