DEPREMLE MÜCADELEDE ‘CAHİLLİĞE’ YER YOK

DEPREMLE MÜCADELEDE ‘CAHİLLİĞE’ YER YOK

Deprem bilimcisi Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye’nin depreme hazırlık konusundaki eksiklikleri dile getirerek yetkililere çağrıda bulunmaya devam ediyor. Görür, siyasi isimlerle görüşmelerine rağmen henüz somut adımların atılmadığını belirterek, “Bu kadar cahil olmaya hakkımız yok” diyerek uyarılarda bulundu.

Görür, depremin gerçek bir doğa olayı olduğunu anlamayanları eleştirirken, ünlü jeolog Celal Şengör’ün “Senin Cehaletin Beni Rahatsız Ediyor” adlı kitabına atıfta bulundu. “Artık milletin biraz aklını başına toplaması gerektiğini” vurgulayan Görür, depremin ne olduğu ve nasıl önlemler alınması gerektiği konusunda bilinçlenmenin önemine dikkat çekti.
Depreme karşı dirençli şehirlerin talep edilmesi gerektiğini savunan Görür, kentleri yönetmeye talip olanların deprem konusundaki bilinçlerini artırmalarını istedi. Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye’nin deprem riskine karşı daha etkili bir hazırlık süreci geçirmesi için acil önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayarak yetkililere çağrıda bulundu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.