DÖRTYOL’DA MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KONFERANSI

Mevlid-i Nebi Haftası” münasebetiyle Dörtyol İlçe Müftülüğü konferans düzenledi.

DÖRTYOL’DA MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KONFERANSI

Mevlid-i Nebi Haftası” münasebetiyle Dörtyol İlçe Müftülüğü konferans düzenledi. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama 1 Daire Başkanı Dursun Ali COŞKUN’un konuşmacı olarak katıldığı konferansa; İl Müftümüsü Hamdi KAVİLLİOĞLU, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar TOKSOY, İskenderun, Erzin ve Payas İlçe Müftüleri, kurum müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Program, İstiklal Marşı’nın okunmasını müteakip Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açış konuşması yapan Dörtyol İlçe Müftüsü Bilal KADI; Atama 1 Daire Başkanı Dursun Ali COŞKUN’a, İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU’na ve diğer katılımcılara teşekkür etti. Peygamber Efendimizin (s.a.v) etrafında bulunanların daha çok gençler olduğunu ifade etti. Selamlama konuşması yapan İl Müftüsü Hamdi KAVİLLİOĞLU konuşmasında; Peygamber Efendimiz’in (s.a.s.) yaşanan hayatın tüm alanlarında gençleri istihdam ettiğini ifade ederek şöyle devam etti:“Bizzat Peygamber Efendimiz (s.a.s.) tarafından Medine’ye öğretmen olarak gönderilen Mus’ab b. Ümeyr, Yemen’in dini hayatını şekillendiren ve olaylara yaklaşım tarzıyla içtihadın alemi olan Muâz b. Cebel, Habeşistan’a İslam’ın mührünü vuran Cafer b. Ebi Talib, Allah Resulü’nün Suriye’ye sevk ettiği orduya komutan olarak tayin ettiği Üsâme b. Zeyd bu çerçevede zikre değer şahsiyetlerdir. Bununla birlikte Peygamber Efendimiz’in gözetiminde yetişen Ashab-ı Suffe’nin; Ebu Hureyre, Abdullah b. Abbas, Abdullah b. Ömer, Muaz b. Cebel, Enes b. Malik, Zeyd b. Harise, Abdullah b. Mes’ud, Zübeyr b. Avvâm, Sa’d b. Ebi Vakkâs, gibi gençlik çağını mutluluk asrına dönüştüren seçkin gençlerin İslam medeniyetinin iman, bilgi, hikmet, marifet ve ahlakla neşvünema bulmasındaki doğrudan katkıları şüphe götürmeyen bir hakikattir.”
Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Atama 1 Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun’un konferansı başladı. Dursun Ali Coşkun “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu konferansında şunları kaydetti: “Şu ana kadar Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Peygamber Efendimiz’in (s.a.s.) doğumunu miladi takvime göre kutluyorduk. Bundan sonra hicri takvime göre ve ‘Mevlid-i Nebi Haftası’ olarak kutlayacağız. Bu seneki temamız ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ olarak belirlendi. Hz. Âdem’den Peygamber Efendimiz’e (s.a.s.) kadar gelen bütün peygamberler, gençler üzerinde önemle durmuşlardır. Gençlerin ve gençliğin inşası için çalışmışlardır.” Hz. İbrahim’in gençliğinde putlarla olan mücadelesini, oğlu İsmail’in gençliğinde Allah’a (c.c.) olan teslimiyetini, Yusuf (a.s.)’ın genç yaşta kendisini haramlardan koruduğunu ve birçok imtihanla karşılaştığını hatırlatan Coşkun, Lokman (a.s.)’ın oğluna hitaben yaptığı nasihatlerini katılımcılarla paylaştı. Atama 1 Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun, İslam’ın ilk yıllarından itibaren Peygamber Efendimiz’in (s.a.s.) etrafında bulunanların büyük bir çoğunluğunun gençlerden oluştuğunu ve Efendimiz’in bir çok önemli görevi gençlere emanet ettiğini belirterek konferansını tamamladı.
HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.