ÇOLAKOĞLU SOĞAN VE PATATES EKİLİ ALANLARI İNCELEDİ

ÇOLAKOĞLU SOĞAN VE PATATES EKİLİ ALANLARI İNCELEDİ

Reyhanlı’da yetiştiriciliği yapılan soğan ve patates ekili alanlar Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Reyhanlı İlçe Müdürü ve Reyhanlı İlçe Müdürlüğü teknik elemanları tarafından ziyaret edildi. Ziyarette; Mart ayında yaşanan don zararı sebebiyle etkilenen patates alanları kontrol edilerek gerekli bilgilendirilmeler yapıldı. 2022 yılında Reyhanlı’da 20.000 dekar Soğan ve 20.350 dekar alanda patates ekimi yapıldı. Reyhanlı Patates ve Soğan Ekim alanı bakımından İlde en çok ekimi yapılan İlçe olarak ilk sırada yer alıyor.

SOĞAN VE PATATES ÜRETİMİNDE REYHANLI ÖNDE

Soğan ve Patates bitkisi İlimizin ihracat katkısı bakımından önemli bir yer tutuyor. Reyhanlı’da yaklaşık olarak 15.000 dekar alanda erkenci, 5.000 dekar alanda geç soğan ekimi yapılıyor. Soğan bitkisi Ekim ayının ilk haftası ekilmeye başlanmakta olup Nisan ayının sonunda ise hasat ediliyor. İhracatta önemli yere sahip olan Soğan bitkisinin ortalama dekara verimi 4.500 kg’dir. İlçede toplam soğan üretimi 91.253 ton olarak kayıtlara geçti.  Reyhanlı’da yaklaşık olarak 20.350 dekar alana patates ekimi yapılıyor. İlçede patates bitkisinin ekimine Aralık ayının ikici haftasında başlanıyor. Mayıs ayının ikinci haftası itibari ile hasat ediliyor. İlçede, Patatesin ortalama dekara verimi 4.000 kg olup üretimi ise 80.000 ton olarak kaydedildi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.