DÜNYA KARDEŞLİĞİNE EMSAL OLACAK

DÜNYA KARDEŞLİĞİNE EMSAL OLACAK

Hatay ve çevre illerde Resim Galerisi olmayan, resimlerini sergilemek için çeşitli salonlar kiralamak zorunda kalan sanat ve sanatseverlere destek vermek amacıyla Reyhanlı İlçesi’nde faaliyet gösteren Tayvan Kültür Merkezi bir ilke daha imza atarak Uluslararası Resim Galerisi’ni hizmete açtı.Türkiye ile Tayvan arasında oluşan kültürlerarası dostluk projesi kapsamında savaş mağduru insanlara yönelik gerçekleştirdiği eğitim ve yardımlarla adını duyuran Tayvan Kültür Merkezi, şimdi de merkez içerisinde yapımını tamamladığı Uluslararası Resim Galerisi’ni hizmete açtı.

MÜLTECİLERİN SANAT ZEVKİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRECEĞİZ

Reyhanlı İlçesi’nde faaliyetlerini sürdüren Tayvan Kültür Merkezi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Koordinatör Dr. Chuı Chen Yu, “Başta sanat ve sanatçıya destek olmak için yaptığımız çalışmalar kapsamında Resim Galerisi’ni kısa bir süre içerisinde tamamladık. Merkezimizde tamamladığımız bu alanda Suriye’den gelen halkın sanat zevkini ve kültürünü geliştirmek ve bunlara ek olarak da konferans, açık oturum, film gösterisi, atölye ve kurs çalışmaları düzenleme yolu ile yaygın bir eğitim sağlamayı düşünüyoruz. “ dedi.

PLASTİK SANATLAR ZEVKİNİ YAYMAK VE GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Amaçlarının plastik sanata olan ilgiyi arttırmak ve plastik sanat eserlerini tanıtmak olduğunu belirten Koordinatör Dr. Chuı Chen Yu, “Başta Suriye halkı olmak üzere sanatçıların plastik sanatlara olan ilgisini artırmak, bu alanda çalışma sağlayacak usta ve amatör sanatçılara imkan sağlamak, yurtiçi ve yurtdışı düzeyinde resim sanat aktiviteleri yapmak ve en önemli amaçlarından biri de plastik sanatlar zevkini yaymak ve geliştirmektir. Sanatçılarımızın plastik sanat eserlerini sergilemesi için kolaylık sağlamak, dünyaya sanatçı ve sanat severlere plastik sanat eserlerini tanıtmak, sanat adına konferans, açık oturum, film gösterileri düzenlemek, ülkelerarası kaynaşmayı sağlamak, imkanları olmayan sanatçı ve sanat okullarının atölyelerine imkanlar sağlamak, sanat adına eğitim sunum ve kaynak kitaplardan oluşan kütüphaneler kurmaktır.” dedi.

BİNANIN ÇATISI HATTUŞA’DAN ESİNLENEREK YAPILDI

Ayrıca tamamlanan Resim Galerisi’nin içerisinde kolon kullanılmadan yapıldığını ve en ince detayına kadar her şeyin düşünüldüğünü belirten Koordinatör Dr. Chuı Chen Yu, “Galerinin en önemli özeliği dünyada ve Türkiye’de olmayan binanın yapım aşamasıdır. Bina içerisinde hiç bir kolon kullanılmayarak ve bina çatısının Hattuşa’dan esinlenerek yapılmasıdır. Yapımında ciddi bir işçilik ve ayrıca sıcak soğuk ayarlarının bile ince detayını düşündük. Detay çalışma yaparak sadece mülteci değil, sanat ve sanatçıları da önemsiyoruz. Bu galeri dünya kardeşliğine emsal olacak. Nasıl ki mağdur kadınlarımıza imkan sağlayarak ünitelerimizde hizmet vermeyi planlıyorsak, sanata ve sanatçıya da aynı hizmeti vermeyi planlıyoruz. Açılışımız itibariyle galerimiz bütün Hatay halkının emrinde olacaktır. Destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.