DÜNYA NÜFUSUNUN %62’Sİ SOSYAL MEDYADA

DÜNYA NÜFUSUNUN %62’Sİ SOSYAL MEDYADA

2024 yılı verilerine göre, dünya nüfusunun %62’si sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. Bu oran, yaklaşık 5 milyar kişiye tekabül ediyor.

Nisan ayı itibarıyla, Facebook 3 milyarın üzerinde aylık aktif kullanıcı sayısıyla en popüler sosyal medya platformu olmayı sürdürüyor. Facebook’un sahibi Meta şirketine ait Instagram ve WhatsApp ise aylık 2 milyar kullanıcıya ulaşarak sırasıyla üçüncü ve dördüncü sırada yer alıyor. Aynı şirketin Facebook Messenger uygulaması da bir milyar kullanıcıyla yedinci sırada bulunuyor.

Google’ın sahibi olduğu YouTube, 2,5 milyar kullanıcıyla ikinci sırada yer alıyor. Elon Musk’ın sahibi olduğu eski adıyla Twitter, yeni adıyla X platformu ise 611 milyon kullanıcıyla on ikinci sırada bulunuyor.

REKLAM ALANI

Çin Merkezli Şirketlerin Yükselişi

Listede dikkat çeken bir diğer detay ise ABD merkezli 9 şirketin yanı sıra Çin merkezli 6 şirketin de yer alması. Çin’in en popüler sosyal medya uygulamaları arasında TikTok, yaklaşık 1,6 milyar kullanıcıyla beşinci sırada bulunuyor. TikTok’u 1,3 milyar kullanıcıyla WeChat takip ediyor. Douyin, 755 milyon kullanıcıyla onuncu sırada yer alırken, Kuaishou 700 milyon kullanıcıyla on birinci, Weibo 600 milyon kullanıcıyla on üçüncü ve QQ 554 milyon kullanıcıyla on dördüncü sırada yer alıyor.

Sosyal Medya Kullanım Oranları Artıyor

We Are Social’ın 2024 raporuna göre, dünya genelinde sosyal medya kullanıcılarının sayısı geçen yıla oranla %5,6 arttı ve 2023 yılı boyunca 266 milyon yeni kullanıcı sosyal medyaya katıldı. İnternet kullanıcı sayısı ise 5,35 milyar olarak kaydedildi.

Raporda, sosyal medya kullanıcılarının günde ortalama 2,23 saatlerini bu platformlarda geçirdiği belirtiliyor. Ayrıca, kullanıcılar günde ortalama 1,41 saatlerini kitap ve dergi okumaya, 1,25 saatlerini müzik dinlemeye ve 1,02 saatlerini oyun oynamaya ayırıyor.

Türkiye’de Sosyal Medya Kullanımı

Rapora göre, Türk kullanıcılar dünya ortalamasının üzerinde bir süreyi sosyal medyada geçiriyor. Günlük ortalama 2 saat 44 dakika sosyal medyada vakit harcayan Türk kullanıcılar, internette ise dünya ortalamasından bir saat daha fazla zaman geçiriyor ve toplamda 6 saat 57 dakika ile 42 ülke arasında 20. sırada yer alıyor. Türkiye’de en fazla kullanıcıya sahip platform ise 57 milyon 500 bin ile YouTube. Instagram, 57 milyon 100 bin kullanıcıyla ikinci sırada yer alırken, TikTok 37 milyon 700 bin kullanıcıyla üçüncü sırada bulunuyor. Facebook 34 milyon kullanıcıyla dördüncü, X (Twitter) 20 milyon 670 bin kullanıcıyla beşinci ve LinkedIn 16 milyon kullanıcıyla altıncı sırada yer alıyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.