Meşale Gazetesi

ENGELSİZ BİR TÜRKİYE, ENGELSİZ BİR TOPLUM, ENGELSİZ BİR GELECEK

ENGELSİZ BİR TÜRKİYE, ENGELSİZ BİR TOPLUM, ENGELSİZ BİR GELECEK

Hatay Valisi Rahmi Doğan, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Toplumumuzun bir parçası olan engelli vatandaşlarımız için 3 Aralık tarihi,  Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiş ve bugün de hayata engelli bireylerin penceresinden bakmak, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalık yaratmak amaçlanmıştır. 

Engellilik, yalnızca engelli fertleri ve onların ailelerini değil, toplumun bütün kesimlerini yakından ilgilendirmektedir. Bu anlamda devletimiz, son yıllarda engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda birçok düzenlemeyi hayata geçirmiştir.

Önlerine çekilen engeller ortadan kaldırıldıkça spordan eğitime, sanattan siyasete kadar, hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azimleri her türlü takdiri hak etmektedir. Bu durum göstermektedir ki   engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyor, bu günün toplumsal duyarlılığımıza ivme kazandırmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.