Meşale Gazetesi

Erasmus+ Projesi Kapsamında Romanya’ya Giden Öğretmenlerimiz Eğitimlerini Tamamladı

Erasmus+ Projesi Kapsamında Romanya’ya Giden Öğretmenlerimiz Eğitimlerini Tamamladı

Erasmus+ Projesi Kapsamında Romanya’ya Giden Öğretmenlerimiz Eğitimlerini Tamamladı

Belen Kaymakamlığı ve Youth Alma Derneği ile ortaklaşa yürütülen Erasmus+ Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği “Drama Tools for Shaping Youth” Projesi kapsamında Türkiye’yi temsilen 4 öğretmen 15-24 Kasım 2018 tarihleri arasında Romanya’nın Yaş şehrinde gerçekleştirilen, gençliği şekillendirmek için drama teknikleri konulu proje eğitimini tamamlayarak Türkiye’ye döndüler.
Eğitimler Türkiye, Romanya, İspanya, Bulgaristan, Polonya, İtalya’dan oluşan 6 farklı ülkeden 24 katılımcı ile gerçekleştirildi. Dokuz günlük eğitim programı boyunca birçok drama teknikleri uygulandı. Ülkelerarası kültürlerin farklı ve benzer yönleri gözlemlendi. Kurs boyunca etkinliklerin bir parçası olan Türk kültür gecesi sergilendi. Projenin drama metotları ve kültürler arası ilişkiler anlayışı üzerinde öğretmenler için önemli katkıları oldu.
Kaymakam Hayrettin BASKIN; Erasmus+ projelerinin öğretmenlerimizin ufkunu açtığını, eğitime değişik açıdan bakmalarına vesile olduğunu farklı kültürlerden katılımcılarla diyalog yoluyla kaynaşmasını sağlayarak, saygı, hoşgörü ve anlayış bilincinin oluşturulması ve geliştirilmesi açısından önemli olduğunu, öğretmenlerimize oradan aldıkları eğitimlerini okul ve iş hayatında uygulamalarını tavsiye ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.