ESKİŞEHİR’DE HATAY İÇİN YAZLIK GİYİM DAYANIŞMASI DÜZENLENDİ

ESKİŞEHİR’DE HATAY İÇİN YAZLIK GİYİM DAYANIŞMASI DÜZENLENDİ

Eskişehir’de Yıldıztepe Kooperatifi tarafından “Hatay için yazlık Giyim Dayanışması” düzenlendi. Yıldıztepe Kooperatifi Üyesi olan ve ailesi depremzede olan Şahap Arpacı, “Hepimizin malumu depremin üzerinden 5 aya yakın vakit geçti fakat maalesef bölgeye yapılan yardımların sayısı çok azaldı. Biz bir şekilde bunu bir yardım faaliyeti gibi değil de Eskişehir halkıyla Hatay halkı arasında bir dayanışma olarak gördük ve yaz sıcaklarının bastırmasıyla beraber çok ciddi ihtiyaçlar var” diyerek herkesi destek olmaya çağırdı.

Eskişehir’de Yıldıztepe Kooperatifi tarafından “Hatay için yazlık Giyim Dayanışması” düzenlendi. Yıldıztepe Kooperatifi Üyesi olan ve ailesi depremzede olan Şahap Arpacı, “Hepimizin malumu depremin üzerinden 5 aya yakın vakit geçti fakat maalesef bölgeye yapılan yardımların sayısı çok azaldı. Biz bir şekilde bunu bir yardım faaliyeti gibi değil de Eskişehir halkıyla Hatay halkı arasında bir dayanışma olarak gördük ve yaz sıcaklarının bastırmasıyla beraber çok ciddi ihtiyaçlar var” diyerek herkesi destek olmaya çağırdı. Eskişehir’de bulunan Yıldıztepe Kooperatifi tarafından dün “Hatay için yazlık Giyim Dayanışması” düzenlendi. Bölgede acil ihtiyaçlar olarak belirlenen yazlık giysi, şapka, terlik, iç çamaşırı ve böcek ilaçları toplayan kooperatif üyeleri, depremzedelerin hala birçok malzemeye ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

“BÖLGEDEN ÇOK FAZLA YARDIM ÇAĞRISI ALDIK”

Şahap Arpacı, şunları söyledi: “Yıldıztepe Kooperatifi olarak kuruluşumuzdan bu yana hep kamu yararı yüksek, toplumsal amaçlı işlerin içinde olduk. Hepimizin malumu depremin üzerinden 5 aya yakın vakit geçti fakat maalesef bölgeye yapılan yardımların sayısı çok azaldı. Biz bir şekilde bunu bir yardım faaliyeti gibi değil de Eskişehir halkıyla Hatay halkı arasında bir dayanışma olarak gördük ve yaz sıcaklarının bastırmasıyla beraber çok ciddi ihtiyaçlar var. Haşaratlar, yılanlar geçen bir yerde gördük, Hatay’daki Antakya ve civarındaki haşarat sayısında da çok ciddi bir artış var. Burada haşaratla mücadeleden, terliğe, şorta, yazlık kıyafetlere kadar her şeyin ihtiyaç olduğu yönünde bölgedeki sivil toplum örgütlerinden de çok fazla yardım çağrısı aldık.

“BÖLGEYE DÖNÜK OLUMSUZ TESPİTLER YAPILDI”

Biz bu yanıyla tüm Eskişehir halkına buradan duyurduk. Sıfır ya da sıfıra yakın, temiz, kullanışlı, kıyafetleri, terlikleri, gözlükleri, vantilatörleri burada toplayalım ve bunları da bölgeye önümüzdeki günlerde Yıldıztepe Kooperatifi olarak götüreceğiz. Eskişehir’de biz yüzlerce sivil toplum örgütünden bir tanesiyiz. Burada bir dayanışma çağrısının kent içinde tetiklenmesi bakımından da buna çok ihtiyaç var. Maalesef seçim sonuçlarından sonra bölgeye dönük çok olumsuz tespitler de yapıldı. Biz bunu da doğru bulmuyoruz. Dolayısıyla bölgede tüm 11 ilimizi kapsayacak şekilde yardıma ihtiyaç var ancak biz bu sefer Hatay’ı seçtik. Hatay’daki halkla dayanışmak için biz bunu yaz mevsiminin başlangıcında başlatıcı olarak görüyoruz.”

“DAYANIŞMAYI BÜYÜTMEK GEREKİYOR”

Ailesiyle birlikte Hatay’dan Eskişehir’e gelen depremzede Serkan Yalçın ise şunları söyledi: “Öncelikle Yıldıztepe Kooperatifi’ne Hatay’daki depremzede vatandaşlarla dayanışma içinde oldukları için çok teşekkür ediyoruz. Bu dayanışmayı büyütmek gerektiğini düşünüyoruz çünkü gerçekten Hatay’daki insanların yardıma ihtiyaçları var. Özellikle çadırda yaşayan insanların haşarat problemleri ve yaz geldi, orası çok sıcak bir memleket. Yazlık kıyafetlere ihtiyaç var çünkü insanlar evlerinden bir şey alamadı maalesef. Destek olan, dayanışma halinde olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz Eskişehir’e 9 Şubat’ta geldik depremden sonra. Burada insanların çok dayanışmasını gördük. Bize çok yardımcı olmaya çalıştı herkes. Bu yardımların devam etmesi gerekiyor. Oradaki insanlar gerçekten zor durumlar. Bu yardım ne kadar devam ederse oradaki insanlara daha çok yardımcı oluruz. Biz de burada çocuklarımızla yeni bir yaşam kurmaya çalışıyoruz, alışmaya çalışıyoruz. Bizlere de yardım eden herkese çok teşekkür ediyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.