Meşale Gazetesi

EVVEL TEMMUZ KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR

EVVEL TEMMUZ KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR

Evvel Temmuz Kültür Sanat Festivali Hatay’ın beş farklı bölgesinde düzenlenecek etkinliklerle gerçekleştirilecek. “Starsız, sponsorsuz bir festival” ilkesiyle yola çıkan festivalin açılışı 7 Temmuz’da Samandağ’da gerçekleştirilecek yürüyüşle yapılacak. Festivalin Samandağ etabının ardından 12-14 Temmuz tarihleri arasında Arsuz ve Karaağaç, 17-19 Temmuz tarihleri arasında Defne ve 20-23 Temmuz tarihleri arasında Serinyol etkinlikleriyle devam edecek. Festival kapsamında çocuk atölyeleri, tiyatro gösterimleri, paneller, söyleşiler, konserler, atölyeler, şenlik ve yürüyüşler yer alacak.

Defne, Samandağ, Arsuz, Karaağaç ve Serinyol’da yapılacak festivale şehir içinde ve dışında faaliyet gösteren onlarca sanatçı ve panelist katılacak. Her ilçede kadınlar, çocuklar ve gençler için etkinliklerin yer aldığı festivalin sponsorsuz ve halkın öz gücüyle gerçekleştirileceği vurgulanırken, festivalin sahnelerden sokaklara taşacağı, mahalle, sokak, park ve bahçelerin festival alanına dönüştürüleceği bilgisine yer verildi.

Yapılan açıklamada, festivalin Evvel Temmuz’un coğrafyamızda binlerce yıldır kutlanan bir şenlik olduğunu vurgulayan festival düzenleme komitesi, Miladî Takvim’e göre 14 Temmuz’a denk gelen bu direngen geleneğin 12 Eylül Darbesi’nin yasaklarına boyun eğmeden bugünlere geldiğini de sözlerine ekledi. Festivalin programı şu şekilde açıklandı:7, 8, 9, 10 Temmuz’da Samandağ, 12, 13, 14 Temmuz’da Arsuz ve Karaağaç, 17, 18, 19 Temmuz’da Defne, 20, 21, 22, 23 Temmuz’da Serinyol ve 11,15 ve 20 Temmuz’da Antakya’daki Ehliddar Kültür merkezinde gerçekleştirilecek etkinlikler halkla buluşacak. Festival komitesi tüm Hatay halkını kültürü yaşatmaya ve festival coşkusunu büyütmeye davet ederken ayrıntılı bilgilerin festivalin web sitesi ve sosyal medya hesaplarından takip edilebileceğini söyledi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.