FİDAN VE ÇİÇEK PAZARI ÇİÇEK AÇTI

FİDAN VE ÇİÇEK PAZARI ÇİÇEK AÇTI

Bahar mevsiminin kendini iyice hissettirmesiyle birlikte Fidan ve çiçek pazarı çiçek açtı. Pazarda satılmayı bekleyen onlarca çeşit fidan yeşillendi. Göze hoş gelen manzaraların yaşandığı Fidan Pazarının birkaç gün içinde hareketlenmesi bekleniyor.

Özellikle meyve fidanlarının büyük bir bölümünün Samandağ’a bağlı Fidanlı mahallesinden geldiğini aktaran pazar sakinleri, “Fidanlı mahallesi ve Fidanlı mahallesinde ikamet eden üreticilerimiz hem bizim için hem de fidan alıp bahçesine, tarlasına ekmek isteyenler için büyük şans. Burada üretilen fidanlara nakliye ücreti az düşüyor. Aksi halde fiyatlar ikiye katlanabilirdi” dediler.

Fidanlı mahallesinde bilindiği üzere yıl da en az 10 milyon adet kadar fidan üretiliyor. Üretimi yapılan fidanların bir bölümü ülkenin farklı illerine pazarlanırken bir kısmı ise Hatay’da iç piyasada tüketiliyor. Meyve fidanlarından zeytine kadar hemen her fidanının sertifikalı olarak yetiştirildiği mahallede fidan yetiştiriciliği mahalle sakinlerinin en büyük geçim kaynağı olarak göze çarpıyor.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.