GELİNCİKLER DİKKAT ÇEKİYOR | Meşale GazetesiGELİNCİKLER DİKKAT ÇEKİYOR | Meşale Gazetesi

GELİNCİKLER DİKKAT ÇEKİYOR

GELİNCİKLER DİKKAT ÇEKİYOR

Hatay’da havaların ısınmaya başlaması ile birlikte yeşil arazilere önce beyaz, sarı ve mor renkler eşlik etti. Son olarak ise doğaya birde kırmızı renk eklendi.

Yeşil araziler ve yol kenarlarında açan renkli kır çiçeklerinin yanı sıra “Gün gülü” olarak da bilinen gelincikler, eşlik etmeye başladı.

Özellikle kent merkezini çevre il ve ilçelere bağlayan yolların kenarlarını “kırmızıya boyayan” gelincikler vatandaşların oldukça dikkati çekiyor. Araçlarıyla arazilerin yanından geçen vatandaşlar, fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyor.

REKLAM ALANI

Ayrıca gelincik çiçeğinin bir hikayesinin olduğunu da aktaran vatandaşlar, “Osmanlı Divan Edebiyatı içerisinde kendine güzel bir yer bulan gelincik, Roma kültüründen gelmiştir. Kara sevda ile özleşmiştir edebiyatımızda gelincik. Dev tarlaların ortasında kendiliğinden biten bu siyah – kırmızı çiçeklerin suyu çıkarılıp, kara sevda çekenlere içirilirmiş. Onların acılarını dindireceğine inanılırmış. Öte yandan en meşhur hikayelerden biri de 20. yüzyılın başlarında, I. Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında şekillenmiştir. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra gelincik, özellikle Avrupa’daki savaş alanlarında ve mezarlıklarda bolca yetişen bir çiçek olarak dikkat çekmiştir. Savaştan etkilenen topraklarda, diğer bitkilerin yaşam mücadelesi verdiği bir ortamda gelincikler kolayca büyümüş ve yayılmıştır. Kanın ve fedakarlığın bir hatırlatıcısı olarak, savaşın acımasızlığını ve insan hayatının kırılganlığını sembolize etmeye başlamıştır. Gelincik çiçeği, oldukça narin ve hassas yapıya sahip bir çiçektir. Bu özelliği dolayısıyla da genelde hassas insanlar ile bağdaştırılmıştır ve ince, sedefimsi yapısı dolayısıyla da ince yüreği, hassaslığı ve kibarlığı simgeler. Üzerinde bulundurduğu siyah çizgiler dalın bir tarafını kaplar ve bu durum da kişinin yüreğinde bulunan acının bazen sevgiden de baskın bir şekilde hissedilmesini sembolize eder” ifadelerine yer verdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.