KAŞIKÇI, HATAY DEPREM MASTER PLANI HAZIRLANMALI

KAŞIKÇI, HATAY DEPREM MASTER PLANI HAZIRLANMALI

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Hatay’ın deprem tedbirleri hakkında öncelikle yapılması gerekenleri açıkladı. Kaşıkçı: “Bir an önce Hatay Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde “ Hatay Deprem Master Planını” hazırlamamız gerekmektedir. “dedi.

GÜNCEL BİR VERİYE ULAŞAMADIM

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı  konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede: “Son bir haftadır 1.derece deprem bölgesi olan Hatay’da yapı stokumuz hakkında sağlıklı güncel bir veriye ulaşamadım.  Şöyle ki; İlimizde kent ve kırsaldaki yapı stokumuzun mevcudu, Mevcut yapı stokumuz içerisinde 21 yaş üstü (1999 öncesi) konut sayısı. Hatay geneli deprem toplanma alanları, 21 yaş üstü yapı stokunun ilçelere göre dağılımı, Her an deprem tehlikesi ile karşı karşıya olduğumuz Hatay’da sadece AFAD’a ait bir deprem senaryosu mevcut.

HATAY DEPREM MASTER PLANINI

AFAD tarafından Hatay’a özgü hazırlanan bu senaryoda büyüklüğü 7,5 olan deprem sonrası karşı karşıya kalacağımız riskler masaya yatırılmış. Ancak bu senaryoya paralel işleyen bir deprem stratejimizin olmaması Hatay gibi deprem tecrübesi olan bir ilimize yakışmamaktadır. Bir an önce Hatay Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde “ Hatay Deprem Master Planını” hazırlamamız gerekmektedir.  Bu proje başta ilimizde bulunan İskenderun Teknik Üniversitesi olmak üzere deprem konusunda etkin çalışmalara imza atmış İTÜ,ODTÜ,YTÜ ile birlikte hazırlanmalıdır.

HER TÜRLÜ KATKIYI SUNMAYA HAZIRIZ

Bu çalışma ile Hatay’da durum tespiti yanında; Yapı inceleme ve güçlendirme, İmar uygulamaları, Hukuki çalışmalar, Mali kaynak çalışmaları, Eğitim çalışmaları, Sosyal faaliyetler, Afet ve risk yönetiminin temel ilke ve esasları belirlenebilir. Olası deprem öncesi Hatay ölçeğinde alınacak tedbirleri ve yapılması gerekenleri bir plan dahilinde hayata geçirmek için “ Hatay Deprem Master Planının” hazırlanması şarttır . Geç kalmanın acı faturasını büyük çapta ödememek adına siyaset üstü yaklaştığımız bu konuda her türlü katkıyı sunmaya ayrıca hazır olduğumuzu da bildirmek isterim.”dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.