Meşale Gazetesi

GETTOLAŞMA SURİYELİ FİRMALARDA DA VAR MI?

GETTOLAŞMA SURİYELİ FİRMALARDA DA VAR MI?

Suriyelilerin şehirlerde gettolaşmaya başlamasıyla ülkemizin demografik yapısı tehlikeye girmiş, hükümet gettolaşan Suriyeliler için bazı önlemler almak zorunda kalmıştı.

Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı ve Suriyeli firmaların gün geçtikçe arttığı illerde gettolaşmanın iş hayatında da görüldüğü ileri sürülüyor. Suriyeli firmaların sadece Suriyelileri istihdam etmesiyle ortaya çıkan bu durum Meclis gündemine taşındı.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur verdiği önergeyle, Suriyeli firma sayısını, bu firmalarda istihdam edilen Türk ve Suriyeli çalışan sayılarını sordu.

 CHP’li Güzelmansur’un Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından cevaplanmasını istediği sorular şunlar:

Ülkemizde faaliyet gösteren Suriye uyruklu firma sayısı kaçtır?

Ülkemizde faaliyet gösteren Suriye uyruklu firmalarda kaç kişi istihdam edilmektedir? İstihdam edilenlerin kaçı Türk, kaçı Suriyelidir?

Hatay, Gaziantep, Kilis, İstanbul, Mersin, Şanlıurfa ve Bursa’da faaliyet gösteren firma sayısı kaçtır? Her bir il için ayrı ayrı olmak üzere, bahsedilen illerde faaliyet gösteren Suriye uyruklu firma sayısı kaçtır?

Hatay, Gaziantep, Kilis, İstanbul, Mersin, Şanlıurfa ve Bursa’da faaliyet gösteren Suriye uyruklu firmalarda, istihdam edilen Türki ve Suriyeli kişi sayısı, her bir il ayrı ayrı olmak üzere sayısı kaçtır?

2021 yılında ve 2022 yılının ilk 6 aylık döneminde, Hatay, Gaziantep, Kilis, İstanbul, Mersin, Şanlıurfa ve Bursa illerimizde faaliyet gösteren Suriyeli uyruklu firmaların yaptığı toplam ihracat rakamı nedir? Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.