GÜNDE 2-3 CEVİZ ÇOK FAYDALI!

GÜNDE 2-3 CEVİZ ÇOK FAYDALI!

Damakların vazgeçilemez lezzetlerinden biri olan ceviz içi kuruyemişçi tezgâhlarında yerini aldı.Depreme rağmen özel tesisler yanı sıra evlerde vatandaşlar tarafından geleneksel yöntemlerle ağaçlardan toplanan cevizler vatandaşlar tarafından çok rağbet görüyor.Fiyat olarak çeşidine göre değişiklik gösterdiğini aktaran kuruyemiş esnafı, “320 liradan başlayan ceviz içi kalitesine göre değişiklik gösteriyor. Elbette insanlarımız kilo gram fiyatını çok bulduğu için çoğu zaman almaktan vaz geçiyor. Ama ceviz tüketimi çok önemli olduğu her uzman muhakkak söylüyor” dediler.

Uzmanlar, cevizin, aç olarak kahvaltılarda yenildiği zaman hafıza kaybına ve kolesterole de çok büyük faydaları bulunduğunu, şekil olarak beyne benzerliyle dikkat çeken cevizin, kavrama yeteneğini geliştirdiğini, Alzheimer ve Parkinson hastalıklarına karşı da koruyucu olduğunu söylediler.

Sağlıklı beslenmeyle ilgili bilgiler veren işin Uzmanları, “Ceviz, içerisinde doymamış çoklu yağ asitleri dediğimiz omega 6, omega 3 ve omega 9 açısından çok zengindir. Çoklu doymamış yağ asitleri başta kalp sağlığı olmak üzere vücudumuz için çok büyük faydaları olan yağ asitleridir. Kalp damar hastalıkları açısından cevizin çok büyük faydaları vardır. Günde 2-3 adet ceviz tüketmek birçok derde şifa oluyor. Beyni güçlendiriyor, kalbe iyi geliyor, kolesterolü düzenlerken güç ve kuvvet veriyor. Aynı zamanda içerisinde bitkisel proteinler vardır. Yani doyuruculuk özelliği de vardır. Diyabet hastaları özellikle ara öğünlerinde meyve ile beraber cevizi aldıkları zaman kan şekerlerinin hızlı yükselmesini engelleyecektir. İçerisindeki çoklu doymamış yağ asitleri böbrek hastaları için kalp damar rahatsızlığını önleme ve şeker hastalığının ilerlemesini önleme gibi bir özelliğe sahiptir. Bu yüzden diyabet hastaları ara öğünlerinde iki ya da üç adet ceviz içi tükettikleri zaman özellikle meyve ile beraber onlar için daha faydalı olacaktır” ifadelerini kullandılar.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.