GÜZELMANSUR’DAN BAKAN ÖZHASEKİ’YE ZİYARET

GÜZELMANSUR’DAN BAKAN ÖZHASEKİ’YE ZİYARET

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi Hatay’ın sorunlarını iletmek üzere makamında ziyaret etti.

Hatay’ın depremden sonra yaşadığı sorunların çözümüne üzerine istişarelerde bulunduklarını ifade eden CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Tek gündemim var Hatay’ın sorunlarının çözümü ve vatandaşlarımızın taleplerinin yerine gelmesi, mağduriyetlerin sona ermesi. Hataylılar yakınlarını, evlerini, iş yerlerini, anılarını kaybetti. En zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyoruz. Hiç geçmeyecek acılarımız var. Bu zor zamanlardan çıkmak, Hatay’ın yaralarını sarmak, yeniden eski günlere hızlıca dönmesi için siyaset gözetmeden birlikte çalışmalıyız dedi.

Bakan Özhaseki ile yaptığı görüşmeye ilişkin olarak açıklamalarda bulunan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, ”Kamulaştırmadan dolayı meydana gelen mağduriyetin giderilmesi gerektiğini, (Kamulaştırma yapılan yerlerde vatandaşın yıkılmamış olan evi, zeytinlikleri, tarım alanları var. Kamulaştırma alanları için hazine arazilerinin seçilmesi gerektiğini), Antakya merkezinin yeniden şehrin dokusu bozulmadan, yerinde devlet desteği ile imara açılacağını, haşere, yılan sorununun çok ciddi boyutlara ulaştığını ve sürdürülebilir çözümler ile belediyelere destek verilmesi gerektiğini, Depremden sonra kanalizasyon gibi alt yapı sorunlarının arttığını ve bu sorunların çözümü için kurumlar arası birlikte hareket etmenin insanımızın yaşamını kolaylaştıracağını, Moloz döküm sahalarının hem insan, hem de çevre sağlığını olumsuz yönde etkilediğini, asbest dolayısıyla yaşanacak sağlık sorunlarını, Şehir merkezinde yüzde 50 hibe ile vatandaşın kendi evinin olduğu yerde evini yeniden yapabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapıldığını ve orta hasarlı binaların yıkılacağı gibi konularda istişarelerde bulunarak vatandaşlarımızın taleplerini kendilerine ilettim. Sayın Bakana nazik karşılaşmaları ve göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.