HATAY CHP’ de “LÜTFÜ SAVAŞ” DEVRE DIŞI MI?

HATAY CHP’ de “LÜTFÜ SAVAŞ” DEVRE DIŞI MI?

HATAY CHP’ de “LÜTFÜ SAVAŞ” DEVRE DIŞI MI?

CHP genel merkezi tarafından görevlendirilen 6 kişilk heyet Antakya’ya gelecek ve tüm Hatay’da aday belirleme yöntemi üzerinde çalışmalar yapacağı bildirildi. CHP PM üyesi Meryem Gül Çifçi, başkanlığındaki heyette Çanakkale milletvekili Özgür Ceylan Sivas, milletvekili Ulaş Karasu, İzmir milletvekili Bedri Sertel Niğde, milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Samsun milletvekili Kemal Zeybek, bulunuyor.
CHP heyeti Pazartesi itibaren Antakya hariç Hatay’ın 14 İlçesinde CHP Belediye başkan adaylarının hangi yöntemle belirleneceği hususunda İl yönetimi eski İl başkanları STK temsilcileri, oda başkanları, mahalle muhtarları ile bire bir görüşmeler yapacağı ifade edildi. Heyet üyeleri ayrıca
(tebdilli kıyafet) ile özellikle Defne , Samandağ, Arsuz ve İskenderun ilçelerinde halkla birebir görüşme yapacakları ifade edildi.
Hatay CHP’de 14 İlçe Belediye başkan adayını daha önce kendisinin belirleyeceği iddia edilen Hatay Büyükşehir Belediye başkanı Lütfü Savaş’ın aday belirleme konusunda devre dışı bırakıldığı iddia edildi. Bazı İlçe Belediye başkan adaylarını kendi insiyatifi doğrultusunda parti
dışından ve sağ kökenli adaylardan belirlemek isteyen başkan Savaş’ın bu önerisi CHP MYK’sı tarafından reddedildiği ve heyetin bu amaçla Hatay’a gönderildiği ifade edildi.
Hatay’da 3 gün süre ile çalışmalar yapacağı bildirilen heyetin hangi İlçede
eğilim yoklaması
yapılacağı ve hangi İlçede adayların atamayla belirleneceği şeklinde bir rapor hazırlayacakları ve bu raporu önümüzdeki günlerde toplanacak MYK’a sunacakları bildirildi. Heyet üyelerinin ayrıca resmi adaylık başvurusunda bulunmuş aday adaylarıyla tek tek görüşmeler yapacağı ve adeta aday adaylarını mülakata tabi tutacakları iddia edildi.
CHP heyetinin örgüt kökenli aday adayları üzerinde yoğunlaşacaklarını belirten parti yetkilileri, parti dışından CHP’de aday olmak isteyenlere karşı ciddi bir hassasiyet içerisinde bulunduklarını öne sürdüler.
Heyet üyelerinin Hatay CHP milletvekilleriyle ayrıca görüşecekleri bildirildi.HABER : M.MUSTAFA ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.