Hatay Devlet Hastanesi’nde ‘ilk açık kalp ameliyatı!

Hatay Devlet hastanesi Ocak 2018 ayında Koroner Anjiyografi ünitesinin hizmete girmesi ile kalp ve damar hastalıklarının tanı ve tedavisi nitelik ve ivme kazandı.

Hatay Devlet Hastanesi’nde ‘ilk açık kalp ameliyatı!

Hatay Devlet hastanesi Ocak 2018 ayında Koroner Anjiyografi ünitesinin hizmete girmesi ile kalp ve damar hastalıklarının tanı ve tedavisi nitelik ve ivme kazandı. HatayDevlet hastanesi Ocak 2018 ayında Koroner Anjiyografi ünitesinin hizmetegirmesi ile kalp ve damar hastalıklarının tanı ve tedavisi nitelik ve ivmekazandı.KalpDamar Cerrahisi ameliyathane salonunun açık kalp ameliyatı için son hazırlıklarınıtamamlayan 8 yataklı Kardio Vasküler Cerrahi (KVC)  yoğun bakım ünitesi hizmete açıldı.HatayDevlet Hastanesine göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayeti ile başvuranhastalarımızdan 62 ve 64 yaşlarında ki iki erkek hasta için yapılan tetkik veincelemeler sonucunda koroner arter hastalığı tanısı konulmuş olup, hastalarımızınaçık kalp cerrahisi yöntemi ile By-pass operasyonu gerçekleştirilmesine kararverilmiştir.Kurumlararası koordinasyon ile ‘Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’KVC ekibinin danışmanlığı ve katılımıyla hastanemizde By-pass ameliyatı planlanmıştır.Heriki ameliyat; Prof. Dr. Hasan Sunar eşliğinde, hastanemiz KVC uzmanları Opr.Dr. Mahmut KIŞ  ve Opr.Dr. İlker Dal tarafından başarıylagerçekleştirilmiştir. Hastalarımız operasyon sonrası yoğun bakım takibininardından Kardio Vasküler Cerrahi servisinde takibe alınmış ve herhangi birkomplikasyon gelişmeyen hastalar, kontrolleri planlanarak taburcu edilmiştir.HatayDevlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Kemal Günal; ” Bugün hizmetlerimize biryenisini daha eklemiş olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Aynı zamanda bunu birbaşka açı olan, ortalama hasta memnuniyet oranımızla da açıkça görebiliriz. Bubaşarılar bir günde değil ekip ruhuyla devamlı ve azimle çalışarak eldeedilmektedir’ dedi. İlSağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, Türkiye ‘de olduğu gibi Hatay ilinde desağlık alanında büyük başarılar ve ilerlemeler olduğunu dikkat çekerek;“İlkKalp Damar Cerrahisi ameliyathane salonunun İskenderun Devlet hastanesindeaçıldı ve halen açık kalp ameliyatlarına başarıyla devam ediyor. Hatay DevletHastanesi ilk açık kalp ameliyatıyla başarılarına bir yenisini daha kazandırdı.Bu bağlamda, ilk açık kalp ameliyatını başarıyla gerçekleştiren değerlimeslektaşlarıma ve ekibine teşekkür ederim. Alanında uzman ekibi ilehastalarına bütüncül bakım anlayışı içerisinde yaklaşan Hatay Devlet Hastanesi,Kalp ve Damar Cerrahisi alanında çok önemli bir hizmeti faaliyete geçirdi.Bugün, yoğun ve istikrarlı çalışmalarımızın meyvesini almış olduk.” dedi. HABERMERKEZİ

HatayDevlet Hastanesine göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayeti ile başvuranhastalarımızdan 62 ve 64 yaşlarında ki iki erkek hasta için yapılan tetkik veincelemeler sonucunda koroner arter hastalığı tanısı konulmuş olup, hastalarımızınaçık kalp cerrahisi yöntemi ile By-pass operasyonu gerçekleştirilmesine kararverilmiştir.
Kalp Damar Cerrahisi ameliyathane salonunun açık kalp ameliyatı için son hazırlıklarını tamamlayan 8 yataklı Kardio Vasküler Cerrahi (KVC)  yoğun bakım ünitesi hizmete açıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.