HATAY HDP “LÜTFÜ SAVAŞ İLE PAZARLIĞIMIZ DEVAM EDİYOR”

Hatay da bu güne kadar hiçbir belediyede başkan adayı çıkartmayan HDP İL yönetimi CHP İLE YAPILAN PAZARLIKTAN henüz sonuç alamadığını açıkladı.

HATAY HDP “LÜTFÜ SAVAŞ İLE PAZARLIĞIMIZ DEVAM EDİYOR”

Hatay da bu güne kadar hiçbir belediyede başkan adayı çıkartmayan HDP İL yönetimi CHP İLE YAPILAN PAZARLIKTAN henüz sonuç alamadığını açıkladı.Hatay HDP il eş başkanları Sultan Başaran ve Kerem Nalbant adına yapılan açıklamada 31 martta yapılacak seçimlerde demokratik güç birliği siyasetine vurgu yapılarak “HDP Hatay il yönetimi kurulumuz, İlçe yönetimlerimiz, bileşenlerimiz, Belediye ve meclis aday adaylarımızla yaptığımız toplantıda il örgütümüz bütünlüklü olarak genel merkezimizin öncülüğünde açıklanan faşizmi geriletme stratejisine denk düşecek çabanın içinde olmaya devam edeceğiz.
Geldiğimiz aşama itibariyle AKP ve MHP’nin kurumsallaştırmaya çalıştıkları bu otoriter, baskıcı sistem her geçen gün başta, demokrasiden barıştan, kardeşlikten, yana düşünen, sorgulayan herkese düşman olduğunu tarih bir kez daha hepimize kanıtlamıştır. Böylesi bir süreçte bizlere düşen temel görev bu gerici cepheyi geriletilecek gücü büyütmektir
HDP Hatay il örgütü olarak 31 Mart yerel seçimlerinde hedef aldığı temel kriter yerelden ve yerinden demokrasinin geliştirilmesidir. Bizler kentimizin genelinde örülmek istenen güç birliğinde aday veya adayların kimler olduğundan çok nasıl bir anlayışa sahip olduklarına bakmaktayız. Bireysel çıkarlar yerine toplumsal çıkarları baz alan açık, şeffaf, ilkeli bir anlayışla hareket ederek , bu kentte yaşayan bir milyon altı yüz bin insanın yararına hizmet edecek güç birliği örme çabası içindeyiz.
HDP Hatay il örgütü olarak yukarda belirttiğimiz kriterler dahilinde hareket edeceğimizi bir görev olarak ad ederiz.
Ancak, geldiğimiz aşama itibarıyla yapılan tüm görüşmelerden henüz bir sonucun çıkmadığını kamuoyu ile paylaşırız.”denildi. Haber: KAZIM ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.