HATAY’DA CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKI ÇÖKTÜ…..

İYİ PARTİNİN ADAYLARINI LÜTFÜ SAVAŞ MI BELİRLEDİ ? ŞEFİK ÇİRKİN İTTİFAKTAN DESTEĞİNİ ÇEKTİ Mİ ?

HATAY’DA CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKI ÇÖKTÜ…..

Hatay da CHP –İYİ Parti arasında kurulan yerel seçim ittifakında İYİ Partiye bırakılan beş ilçede tüm adayları HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın belirlediği ortaya çıktı.İYİ Parti Hatay yöneticilerine danışılmadan atanan beş ilçe Başkan adayına tepki gösteren İYİ Parti üst disiplin kurulu üyesi eski milletvekili Şefik Çirkin sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada bu ittifak tabanda tutmaz diyerek tepki gösterdi.
Çirkin yazılı açıklamasında İttifaklar ulvidir
Teşkilata ve tabana yayılırsaİki aklı evvelle ittifak olmaz
Tabanda tutmaz
Elma ile armudu toplamak zorunda kalırsınız
Güç bizde sanırsınız
Halbuki güç halktadır
İYİ partiyi kullanılacak bir meta istediğinizi, yaptıracak bir parti olarak görmeyin haddinizi bilin
Bir kere yönetimleri buna razı olmaz
Sonuçtan kimse bir İYİ partiliyi sorumlu tutmasın” dedi. ÇİRKİN’DEN METE ASLAN’A AÇIK DESTEK Hatay da CHP İYİ Parti ittifakının çökmesi üzerine İskenderun’da Demokrat partiden belediye Başkanlığına aday olan Mete Aslan’a açık destek veren Şefik Çirkin Mete Aslanın adaylık açıklamasına katılarak açık destek verdi.Çirkin Mete Aslan’a verdiği desteği sosyal medya hesabından şu cümlelerle dile getirdi.”Bir dönem milletvekili ve BBB adayı olarak birlikte çalışmaktan onur duyduğum (Belediyeciliğin duayeni) Sayın Mete Aslan DP’den yeniden İskenderun Belediye Başkanlığına aday olmuşturKendisine ve sevenlerine çıktıkları bu yolda başarılar dilerimYüce Tanrı yar ve yardımcıları olsun.”dedi.
İTTİFAK NEDEN BOZULDU?
Öte Yandan Hatay’da CHP –İYİ PARTİ ittifakının çökmesine neden olan b,ir başka gelişmede HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın HDP yöneticileri ile yaptığı gizli ittifak görüşmelerinin etkili olduğu ifade edildi.Başkan Savaş ile HDP yöneticilerinin yaptıkları gizli ittifak görüşmelerinin İYİ Parti yöneticileri tarafından sert bir şekilde eleştirildiği ve bazı İYİ Parti yöneticilerinin bu görüşmelere tepki gösterdiği iddia edildi.
HABER FERİT LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.