HATAY’DA EĞİTİM BİR SEN FARKINI YİNE GÖSTERDİ

HATAY’DA EĞİTİM BİR SEN FARKINI YİNE GÖSTERDİ

Eğitim Bir-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, yetkide itibar, sendikacılıkta itibar ilkesiyle yetkinin 10. yılda Eğitim Bir-Sen’de olduğunu söyledi.

İlimizde 10 yıldan beri yetkili sendika olan Eğitim Bir Sen, diğer sendikalar üye kaybı yaşarken geçen yıla oranla üye sayısını 750 civarında arttırarak 15 ilçenin 10’unda yetkili sendika olmayı başarmıştır diyen İl Başkanı Bayrakdar, “Eğitim Bir-Sen en yakın sendikaya 1089 üye sayısı ile üstünlük sağlayarak yetkisini perçinlemiştir” dedi.

Bayrakdar, yaptığı açıklamada “Eğitim Bir Sen farklı kültürden insanların bir arada yaşadığı bir şehir olan ilimizde birleştirici yaklaşımıyla bu çeşitliliği çatısı altında toplamayı başarabilmiş bir sendikadır. Bu durumun doğal bir sonucu olarak 15 Mayıs mutabakatları sonucunda 7104 üyesiyle Eğitim hizmet kolunda bir kere daha en fazla üyeye sahip olan sendika olmuştur. İlimizde 10 yıldan beri yetkili sendika olan Eğitim Bir Sen, diğer sendikalar üye kaybı yaşarken geçen yıla oranla üye sayısını 750 civarında arttırarak 15 ilçenin 10’unda yetkili sendika olmayı başarmıştır. En yakın sendikaya 1089 üye sayısı ile üstünlük sağlayarak yetkisini perçinlemiştir. Eğitim Bir Sen Hatay 1 nolu şubesinin bu başarısı elbette tesadüf değil, büyük bir çalışmanın mücadelenin sonucudur. Sendikamız 6 Şubat depreminden sonra ilimizden ayrılmak isteyen eğitim çalışanlarının derdi ile ilgilenmiş onlara tayin hakkı verilmesi için her türlü mücadeleyi sonuna kadar vermiş ve bunda da başarılı olmuştur. Yine 6 Şubat depreminden sonra ilimize atanan 4.500 eğitim çalışanının barınma sorunundan ulaşım sorununa, konteynerlerde yaşadıkları sıkıntılara kadar her konuda yanlarında olmuş hiçbir soruna gözünü kapamamış, öğretmenler odasından kendini soyutlamamış er meydanı olan öğretmenler odasında sürekli eğitim çalışanı arkadaşlarını dinlemiş ve onlara yardımcı olmuş, bu anlamda ciddi emek ortaya koymuştur. Birileri sadece sorunları söylerken, sorun tepecikleri oluştururken Eğitim Bir Sen hem sorunların varlığını ortaya koymuş hem de çözüm önerilerini de sunarak çözümün bir parçası olmak için mücadelesini sonuna kadar sürdürmüştür. Bizim bu mücadelemizi gören eğitim çalışanlarının büyük bir kısmı onları yalnız bırakmadığımızı görmüş, bizi yalnız bırakmamış hem gönülleriyle hem de imzalarıyla Eğitim Bir Sen’in yanında olmuşlardır. Eğitim çalışanlarının kalbine giden yolun idareci odalarından değil öğretmenler odasından geçtiğinin bilinci ile hareket etmiştir Eğitim Bir Sen. Gönlü bizde olmayanın imzasının bizde olmasının hiçbir ehemmiyeti yoktur bizim için. Sendikal mücadelede kazanılan her iyi şeye sahip çıkanların, “bunu biz istedik biz yaptık” diyenlerin eğitim çalışanlarını zor durumda bırakan olaylarda “Ne yapalım yetki bizde değil Eğitim Bir Sen’de. Hesabını İstifa ederek onlardan sorun.” demelerini ibretle izledi eğitim çalışanları. Köpürttükleri sorunlarla bizi boğmaya çalışırken belli bir zaman sonra kendileri boğulmaya başladılar. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla hareket eden Eğitim Bir Sen ve Eğitim Bir Sen Hatay 1 nolu şubesinin bu başarısında emeği geçen şube yönetim kurulu üyelerimize, asıl ve yedek İcra kurulu üyelerimize, ilçe başkanlarımıza ve ilçe yönetim kurulu üyelerimize, kadınlar komisyonu başkan ve yönetim kurulu üyelerimize, bizlere gönülden destek veren ve gönüllerinin de imzasını atarak üye olan kardeşlerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.