HAYAT BAYRAM OLSA ŞARKISINI İŞARET DİLİYLE SÖYLEDİLER

HAYAT BAYRAM OLSA ŞARKISINI İŞARET DİLİYLE SÖYLEDİLER

Hatay’ın Altınözü ilçesinde belediye başkanı, bürokratlar, din adamları, öğretmen ve öğrencilerin yer aldığı gönüllüler korosu, işitme engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek amacıyla “Hayat bayram olsa” şarkısına işaret diliyle klip çekti. Altınözü Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel eğitim öğretmeni Umut Çelik tarafından hazırlanan proje kapsamında bir araya gelen gönüllüler, 2 aylık çalışma yürüttü. Şarkının klibinde mekan olarak Gelinler Dağı Nekropol Alanı, Koz Kalesi, Zeytin ve Zeytinyağı Müzesi, Zikir Şelalesi, cam seyir terası, ters ev, kilise, cami ve türbeler kullanıldı. Projenin fikir sahibi öğretmen Umut Çelik, AA muhabirine, işitme engellilere dikkat çekmenin yanı sıra ilçenin tanıtımı yapmak amacıyla işaret diliyle klip çektiklerini söyledi.

Klipte yer alan herkese katkılarından dolayı teşekkür eden Çelik, “İlçemizi tanıtmak ve işitme engelli bireylere yönelik neler yapabilirim diye düşünürken böyle bir fikir aklıma geldi. Belediye başkanımız, milli eğitim müdürümüz, okul öğretmenlerimiz, idarecilerimiz, dini temsilcilerimiz projeye destek verdi. Klip çekimleri çok keyifli geçti. Amacımız hem işitme engelli bireyler için farkındalık yaratmak hem de güzel ilçemizi bütün ülkeye tanıtmak oldu.” diye konuştu.

Çelik, hazırlanan klibi sosyal medyada paylaşarak işitme engelliler için farkındalık oluşturmaya çalışacaklarını aktardı. Altınözü Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zeynep Hilooğlu da projede yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Altınözü’ne yeni geldiğini ve bu proje sayesinde ilçenin birçok yerini görme imkanı bulduğunu anlatan Hilooğlu, “İşitme engellilere yönelik farkındalık yaratmak, Altınözü’nün farklı kültürlerini tanıtmak amacıyla bu projeyi çok uygun gördüm.” dedi. Okul öğretmenlerinden Hayriye Kanıbir de ilçenin tanıtımı ve engelli bireylere yönelik farkındalık yaratmak adına projenin güzel bir çalışma olduğunu kaydetti.(AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.