HATAY’DAKİ SUSUZLUK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

HATAY’DAKİ SUSUZLUK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Fox Tv’de Ezgi Özeger’in “Hatay’daki Susuzluk” İle İlgili Sorusuna Yanıt Verdi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, ilimizde yaşanan susuzluğa bir ay içerisinde son vereceklerini söyledi.
Milletvekili Hüseyin Yayman, FOX TV’de katıldığı televizyon programında 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinde 11 ilin zarar gördüğünü ama en çok Hatay’ın hasar aldığının altını çizdi.
FOX TV’de Ezgi Özeger’in “Hatay’da yaşanan susuzluk” ile ilgili sorusuna yanıt veren Milletvekili Yayman, “Bu tamamen yerel hizmetlerden kaynaklı bir sorun. Ben burada çıkıp şimdi gündemi değiştirerek, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yapmadığı hizmetmleri söylemek istemiyorum. Ama neden bu sorun diğer deprem bölgeleri Malatya, Gaziantep, Şanlı Urfa, Kahramanmaraş, Adıyaman’da yaşanmıyor, su sorunu sadece Hatay’da yaşanıyor. Bence bu sorunun cevabı gayet net. Ayrıca yine aynı zihniyete sahip milletvekilinin kamyona pankart asarak yapacağı su dağıtımını reklam yapmasını doğru bulmadık. Su vermek zaten doğal bir hak, bunun reklamı olmaz” dedi.
SU SORUNU EN GEÇ 1 AY İÇERİSİNDE ÇÖZÜLECEK
Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, vatandaşların yaşadığı susuzluğa çare bulacaklarını ve en geç bir ay içerisinde bu sorunu çözmüş olacaklarını belirterek, “Biz üzerimize düşeni yapacağız, İller Bankası ve DSİ Genel Müdürümüzle bu konuda istişare halindeyiz. Hatay’daki susuzluğa son verilecektir. Yerel yönetimin yapamadığı sorunu çözme gayreti içerisindeyiz. Kurumlarımız altyapı çalışmalarına başladı. Buradan bizi izleyenlere 1 ay içerisinde susuzluk sorunun çözüme kavuşturacağımızın sözünü veriyorum” diye konuştu.
HATAY’DA 42 BİN 13 KONTEYNIR KURULDU
6 şubat’ta yaşanan deprem sonrası Hatay’da 145 barınma alanında 42 bin 13 konteyner kurulduğunu anlatan Milletvekili Yayman, “Ne yazıkke, yaşadığımız acı felakette 23 bin 453 vatandaşımız hayatını kaybetti, 30 bin 762 vatandaşımız da yaralandı. Yine deprem sonrası Hatay il genelinde 22 bin 820 bina yıkılırken, 55 bin 885 bina ağır hasar gördü. Vatandaşlarımızın barınma sorununun çözümü için 145 barınma alanında 42 bin 13 konteyner kuruldu” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.