Hatay’ın Arıları ıslah ediliyor!

Hatay Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Ekici, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği koordinasyonu tarafından başlayan ve Türkiye’de ki arı ırkının ıslah projesi çalışmalarına Hatay Arıcılar Birliği olarak başladıklarını söyledi.

Hatay’ın Arıları ıslah ediliyor!


Hatay Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Ekici, dünyanın en kaliteli balının Türkiye’de üretildiğini belirterek, ” Birliğimiz Türk arıcısının yurt dışındaki arıcılardan daha fazla üretmesi için çalışıyor. Arıcımızın yurt dışından ana arı, damızlık getirmesi bizim için bir handikaptır. Bu sorunu çözmek için Hatay Arıcılar Birliği olarak da hareket geçtik.” dedi.
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünün (TAGEM) kabul ettiği proje çerçevesinde çalışmaları yürüttüklerini söyleyen Ekici, şöyle konuştu:


“Arıcımızın yurt dışından ana arı, damızlık getirmesi bizim için bir handikaptır. Hazırlanan proje ile Kırklareli, Düzce, Çanakkale ile Hatay-Adıyaman ve Mardin üçgeninde bulunan Suriye arısı ile Anadolu arısının ıslahını öngören bir ıslah projesi oluşturduk. TAGEM’den destek aldık.”
Ekici, Proje ile 5 arı türünün korunarak ıslah edilmesini amaçladıklarını bunun için bölgelerinde damızlık arı çalışması ile yetiştiricilerle birlikte çalışmaları hızlı bir şekilde yürüttüklerini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.