HATAY’IN GÖÇ HARİTASINDA ANTAKYA ZİRVEDE

HATAY’IN GÖÇ HARİTASINDA ANTAKYA ZİRVEDE

Resmi kayıtlara göre, Hatay ilinden göç eden Hataylı sayısı 141 bin 403 olarak belirlendi. Ancak gayri resmi verilere göre bu rakamın 200 binin üzerinde olduğu düşünülüyor. En büyük göç, deprem sonrası neredeyse yerle bir olan Antakya’dan gerçekleşti; burada yaşayan 100 bin 425 kişi, doğup büyüdükleri toprakları terk etmek zorunda kaldı.

Antakya’dan sonra en çok göç veren ilçe ise İskenderun oldu. İskenderun’da göç edenlerin sayısı 24 bin 184 olarak kaydedildi. Defne ilçesi, 23 bin 348 göç veren bir diğer önemli ilçe olarak dikkat çekerken, Kırıkhan ilçesinden de 14 binden fazla kişinin göç ettiği belirlendi. Diğer sahil kenti Samandağ’dan ise göç edenler 2 bin 847 kişiyle sınırlı kaldı.

Hatay’da göç edenler kadar, memleketinde kalarak doğup büyüdüğü toprakları bırakamayanların da olduğu belirtiliyor. İlçeler arası göçlerde, en çok göç alan ilçe Altınözü oldu. Depremle birlikte ilçeye göç edenlerin sayısı 6 bin 189 olarak kayıtlara geçti. Diğer göç alan ilçeler ise sırasıyla Reyhanlı (5 bin 525), Arsuz (4 bin 885) ve Yayladağı (4 bin 895) olarak belirlendi.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.