HATAY’IN SAKLI CENNETİ!

HATAY’IN SAKLI CENNETİ!

Yüzyılın felaketiyle derin yara alan, on üç medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi, kültürü, doğasıyla turistin merakına sunulacak çok yönlü güzellikleriyle tarihi ve turistik bir şehir olan Hatay keşfedilmeyi bekliyor.

Hatay, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle adından sıkça söz ettiren bir şehir olarak, turizm açısından henüz tam anlamıyla keşfedilmedi. Şehir, on üç medeniyete ev sahipliği yapmış ve zengin doğasıyla turistlerin ilgisini çekmeye aday birçok güzelliğe sahip. Ancak, mevcut altyapı eksiklikleri bu potansiyelin gerçekleştirilmesini zorlaştırıyor.

BURASI KIRIKHAN GÖLBAŞI GÖLÜ

REKLAM ALANI

İskenderun’da uzun yıllardır Tur turizmine hizmet veren Turizmci Seval Cerrahoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımıyla, keşfedilmeyi bekleyen, haklı olarak turizmden hak ettiği payı alamayan Hatay’da altyapı eksikliğinden kaynaklı, sorunlara işaret etti.

Özellikle Hatay’ın turizm potansiyeline dikkat çekmek için sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulunan Turizmci Seval Cerrahoğlu, örnek olarak doğup büyüdüğü Kırıkhan’daki Gölbaşı gölünün güzelliğini meraklılarına sunabilmek, tur turizminin hizmetine sunulması için adımlar atılmasını temenni ediyor.

Turizmci Seval Cerrahoğlu paylaşımında, Hatay’ı tur turizminde hizmet etme potansiyeline sahip Kırıkhan Gölbaşı gölüne dikkat çekerek “Burası İtalya’nın Como Gölü değil, Üsküp’ün Ohri Gölü hiç değil, burası Kırıkhan’ın Gölbaşı Gölü… Gölümüz Amik Ovasının kuzeydoğusunda, Kırıkhan’a 11 km mesafededir. Dağın eteğinde körfez biçiminde bir alana gizlenmiştir.

Doğal ve akar bir göldür. Kaynağı çevresinde bulunan dağların eteğinden çıkan tatlı sulardan beslenir. Gölün dağ tarafında yaz döneminde çocukluğumun bir bölümünün geçtiği Kamberlikaya köyünde bulunuyor. Çok fazla anılarımın bulunduğu özel ve de güzel bir göldür ve ben dünyada bulunan birçok göle, bir dünya paraya turist götürüyorum. Oysa benim köyümün eteğindeki doğal göl, onlarla kıyaslanamaz bile! Ben artık kendi köyümün gölünde turist gelsin istiyorum…” diye kaydetti.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.