ARSUZ YERİNDE SAYIYOR

ARSUZ YERİNDE SAYIYOR

Hatay’ın en turistik ve en verimli topraklara sahip ilçesi olan Arsuz, yıllardır zayıf yöneticiler eliyle yerinde sayıyor. Yaz aylarında yüzbinlerce turisti ağırlayan şirin ilçe bir diğer yandan hizmet fakiri konumda bulunuyor. En temel hizmetler dahi gerçekleşmezken vatandaşlar 5 yıldızlı turistik mekanlara çukurlu yollardan gitmek zorunda kalıyor. Su kesintilerinin sık sık yaşandığı ilçede yöneticiler ise sorunların çözümü için uğraşmak yerine sorunların kendi kendine çözülmesi için beklemeyi tercih ediyor. Bodrum, Marmaris ile yarışacak potansiyele sahip olan ancak Arsuz’u Bodrum’un alternatifi yapacak kapasitede yöneticilere sahip olmayan Arsuz’un çilesini ise tüm yıl boyunca ilçede yaşayan yerli vatandaşlar çekiyor.

VATANDAŞ HİZMET BEKLİYOR

Arsuz Belediyesi ilçeye parmakla sayılacak kadar dahi hizmet yapmaz, turistik bölge adeta unutulmaya yüz tutmuş bölge haline gelmişken, yalnızca kaymakamlığın yaptığı hizmetlerle ilçe ayakta durmaya çalışıyor. Vatandaşlar Arsuz’un dinamiklerini bilen, genç ve enerji dolu bir ismin belediye başkanı olmasını isterken yaşayan şehir olması beklenen Arsuz, adeta uyuyan kente dönüştü. Eğlence mekanlarının neredeyse olmadığı, vatandaşların tekdüze tatil yapabildiği yer olmaktan çıkarılması beklenen Arsuz’da yaşayan vatandaşlar, ilçede çok sayıda hizmete gereksinim duyulduğunu, bu projelerin hayata geçirilmesi halinde Arsuz’un uçacağını, aksi taktirde Arsuz’un popülaritesini yitirerek günübirlikçilerin mekanı haline geleceğini kaydettiler. Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.