HATAYLILAR SES VERDİ: DALGAKIRAN YAPILMALI

HATAYLILAR SES VERDİ: DALGAKIRAN YAPILMALI

Son günlerde çok sayıda kişinin boğulduğu Samandağ denizinde, ‘RİP Akıntısı’ konusunda uyarılara rağmen denize girilmeye devam ediliyor.

Vatandaşlar, sahillerin güvenli hale getirilmesi çağrısını bir kez daha yineledi ve çözüm için yetkililere bir kez daha seslendi: Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte vatandaşlar, soluğu sahillerde alıyor. Her sezon çok sayıda boğulma vakalarının yaşandığı Samandağ denizinde, ‘RİP Akıntısı’ konusunda uyarılara rağmen denize girilmeye devam ediliyor. Yaz aylarında onlarca kişinin yaşamını yitirdiği Samandağ ilçesi sahillerinde alınan tüm önlemlere rağmen sıkça görülen boğulma olaylarının nedenlerinin başında ‘RİP Akıntıları’ geldiği belirtiliyor. Samandağ Denizinde yaşanan boğulma vakalarına her hafta bir yenisi ekleniyor. Genelde daha çok hafta sonları kalabalık olan sahillerde “RİP Akıntısı” uyarısı dikkate alınmıyor. Vatandaşlar, özellikle Çevlik ve Deniz sahillerinde bulunan plajların çok uzun olduğunu belirterek, “Bu plajlar dünyanın hiçbir yerinde yok, ama biz bunun kıymetini bilmiyoruz Burayı güzelleştireceğimiz ve daha güvenli bir yer haline getireceğimiz yerde, her yaz mevsiminde boğulma vakalarının artış gösterdiği riskli bir yer haline getirdik. Üstelik hiçbir önlem almayarak, yaşanan ölümlere seyirci kalınıyor. Buraya tabela asarak, cankurtaran personeli getirerek, ölümleri önleyemezsiniz, bunun çaresi dalga kıranların bir an önce yapılmasıdır” diye konuştular. Samandağ denizinin dalgalı olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, yıllardır bu gerçeğin bilinmesine rağmen ne yazık ki, buna bir önlem alınmadığını savundular.

ÇEVLİK 2 CAN DAHA ALDI!

REKLAM ALANI

Geçtiğimiz hafta sonu Samandağ ilçesi Çevlik sahilinde, denize giren 2 kişi boğulma tehlikesi yaşadı. Gençlerden biri kurtarılırken diğeri hayatını kaybetti. Boğulma tehlikesi geçiren 2 kişi bir süre sonra denizden çıkarıldı ve hastaneye kaldırıldı. Gençlerden biri yoğun bakıma alınırken, diğeri kurtarılamadı ve can verdi. Alınan bilgiye göre, ilçenin Çevlik Plajı’nda denize giren Ahmet F. ile Ozan K, bir süre sonra çırpınmaya başladı. İhbar üzerine bölgeye polis, cankurtaran, sağlık ve sahil güvenlik ekipleri sevk edildi. Ekipler, iki kişiyi sudan çıkarıp sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık görevlilerince hastaneye kaldırılan Ahmet F. ve Ozan K. müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yaşanan olay üzerine bölgeye yüzmeye gelen vatandaşlara uyarıda bulunan Hataylılar, “Hatay’da deniz mi kalmadı. Deniz değil ölüm makinası gibi bir sahil. Bu bölgede denize girmeyin. Sonu hep aynı oluyor. Her yaz aynı haberleri duymaktan bunaldık ve üzülüyoruz. Bütün bu uyarılara rağmen ise denize girmeye devam ediliyor. Yapmayın lütfen” dediler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.