ALTINKAYA MAHALLESİNDE MANTI, ETLİ PİLAV VE TATLI DAĞITILDI

ALTINKAYA MAHALLESİNDE MANTI, ETLİ PİLAV VE TATLI DAĞITILDI

6 Şubat’ta meydana gelen asrın felaketi sonrası deprem bölgesine akın eden STK’lar ve gönüllü oluşumlar faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyorlar. Onlardan bir tanesi olan Mimar Sinan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bugün Altınözü Altınkaya Mahallesinde Cuma Namazı sonrasında Mantı,Etli Pilav ve Tatlı Dağıttı.
Depremin ilk saatlerinden itibaren Mimar Sinan mahallesinde kurdukları çadırda depremzedelere yaptıkları yardım faaliyetleri ile bilinen Mimar Sinan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Altınkaya Mahallesinde tamamı gönüllü kadınlar tarafından yapılan Mantı ve Etli Pilavına ilgi yoğundu.

Zor günler geçiren deprem bölgesi vatandaşları için herkes gibi kendilerinin de seferber olduklarını ifade ederek sözlerine başlayan Mimar Sinan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Sinan Hisar yaptığı açıklamasında:” Mimar Sinan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak felaketin ilk dakikalarından itibaren mahallemize kurduğumuz çadırımızda depremzedelere çay, çorba, yemek, simit gibi ikramlarında bulunarak faaliyetlerimize başladık. Ayrıca bebek bezi, Hijyen malzemeleri ve giyecek gibi konularda da elimizden geldiğince yardımlar sağladık. Bugünde tamamı gönüllü kadınlardan oluşan ekibimiz ile Altınözü Altınkaya Mahallesine gelerek buradaki vatandaşlarımıza Mantı,Etli Pilav ve Tatlı ikramında bulunduk.Günler öncesinden irtibata geçtiğimiz Ali Köleoğlu kardeşimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda Altınkaya’da depremden zarar gören vatandaşlarımıza ilave olarak Antakya ve diğer ilçelerden gelen depremzedeler ile artan bir nüfusun olması bizleri buraya yöneltti.Bu zor günleri hep birlikte aşacağız inşallah. Allah hiç kimseye bir daha böyle acılar yaşatmasın.Altınkaya mahallesinde düzenlediğimiz etkinliğimizde büyük emek harcayan tüm gönüllü kadınlarımıza ve hazırlık aşamasından dağıtım sürecine kadar bizleri yalnız bırakmayan Altınkaya’lı ablalarımıza teşekkür ediyoruz.”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.