HATSU’NUN MUHTEŞEM ÜÇLÜSÜ

HATSU’NUN MUHTEŞEM ÜÇLÜSÜ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu günden bu yana üzerindeki şaibeleri bir türlü açığa kavuşturamayan, her akrabasını HBB Bünyesine atadığı söylenilen Hatay’ın başına bela ettiği konuşulan Lütfü Savaş’ın ailesi yeni bir söylenti ile çalkalanıyor. Savaş’ın kardeşi olan Metin Savaş, HATSU Genel Müdürlüğüne atanan Muhammed İkbal Polat ve Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü’den oluştuğu söylenen 3’lü  HATSU üzerinden ihale yolsuzluğu yoluyla bazı isimleri zenginleştirdikleri söylentisi kulaktan kulağa yayılıyor. Konuşulanlara göre bu üçlü adrese teslim ihale yoluyla ihaleyi verdikleri isimlerden pay alarak kendi lehlerine haksız rant sağlıyor. HATSU’ya yakın kaynaklardan edinilen duyumlara göre şimdiye kadar pek çok ihalede bu şekilde usulsüzlük yapıldığı, pek çok kişinin haksız zenginleştirildiği söyleniyor.

YOKSA HATSU’DA YOLSUZLUK  MU VAR?

HATSU bütçesinin yarısından fazlasının bu şekilde şahıslara aktarıldığı söylentisine karşın, HATSU cephesinden konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmaması da kafaları karıştırıyor. Savaş-Polat-Gülcü cephesinden bu söylentilere yönelik açıklama bekleyen vatandaşlar, “Yoksa HATSU’da yolsuzluk  mu var?” sorusunu sormaktan geri duramıyorlar.

KAMUOYU ADINA SORUYOR VE CEVAP BEKLİYORUZ

Kamuyu aydınlatma amacıyla yola çıkan Hatay Meş’ale Gazetesi olarak haberimizde ismi geçen 3 kişiye ve bu 3 ismi koruduğu söylenen HBB Başkanı Lütfü Savaş’a vatandaşlar adına merak edilen şu soruları yöneltiyor ve cevap bekliyoruz.

1-HBB’de son dönemi olduğu söylenen Savaş, bu şekilde Hatay’ın kasasını mı boşaltmak istiyor?

2-İsimleri geçen 3 kişi ile ilgili söylenenler doğru mu?

3-Eğer doğruysa hangi ihalelerde bu şekilde usulsüzlük yapıldı?

4-Hatay halkının paraları kimlere akıtıldı?

5-Kimler haksız zenginleşerek yat-kat-araba sahibi oldu?

6-Sorduğumuz sorulara doğru yanıt verebilecek olan 1 kişi var mı?

7-HATSU’daki vurgun söylentilerine karşın bu konuyu araştıracak kimse yok mu ?

Haber: Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.