HOROZ: OSB’NİN YIKIMA UĞRAMAMASI AVANTAJ

HOROZ: OSB’NİN YIKIMA UĞRAMAMASI AVANTAJ

Hatay Sanayici İş insanları Derneği (HASİAD) Başkanı Ahmet Horoz, depremler sonrası en büyük avantajlarının Organize Sanayi Bölgesi’nin yıkıma uğramaması olduğunu belirtti.

Horoz, yaptığı açıklamada, “6 Şubat depremlerinde en büyük yıkımın yaşandığı illerden olan Hatay’da, sanayide çarklar dönmeye başladı. Üretim Kapasitesi yüzde 75’e kadar yükseldi. Bölgede en büyük sorun göçten dolayı çalıştıracak eleman sayısının yetersiz olması. Depremler sonrası en büyük avantajımız Organize Sanayi Bölgesi’nde hiçbir fabrikamızın yıkıma uğramamasıdır.” dedi.

ELEMAN SAYISININ ARTTIRILMASI GEREKİYOR

Vergi borçlarının ertelendiğini ancak toplu halde ödeme istendiğini belirten Horoz, “Bu ödemelerin taksitlendirilmesi talebinde bulunuyoruz. Devletimiz bir yıl boyunca erteledi Allah razı olsun, biz bu borçların taksitlendirilmesini istiyoruz. Deprem nedeniyle iş gücü kaybının yaşanması üretimin düşmesine sebep olmuştur. İhracat odaklı firmalarımızın çalışmalarını hızlandırabilmek için çalıştırılabilecek eleman sayısının arttırılması gerekmektedir.”

ÇÖZÜME KAVUŞTURULACAĞI İNANCINI YİNELİYORUM

“Üretim kapasitemizi yüzde 100’e çıkarabilmek için personel sayılarını arttırmamız gerekir. Kaybolan iş gücünü yeniden sağlamak için tersine göçü cazip hale getirmek gerekir. Buda barınma sorununu çözmenin yanı sıra işverene asgari ücret desteği verilmelidir. Destek verilirse çalışana yüksek maaşlar verilir ve vatandaşlar bölgeye yeniden getirilir. Hatay OSB’de bulunan işletmeler iş gücü kaybına rağmen faaliyetlerini sürdürmeğe devam etmişlerdir. İhracat odaklı faaliyetlerimizi sürdürebilmek için üretim kapasitemizi arttırmak gerekmektedir. Her şey çalışarak olacağı için hiç geri adım atmadan çalışmalarımız devam edecektir. Devlete, devlet büyüklerine güvenimiz sonsuzdur. Üretimlerimizi arttırmak için gereken taleplerimizin devlet büyüklerimiz tarafından uygun bulunacağını ve kısa sürede çözüme kavuşturulacağı inancını yineliyorum” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.