HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARI HAYKIRDI: VAR OLMAK HER CANLININ HAKKIDIR

HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARI HAYKIRDI: VAR OLMAK HER CANLININ HAKKIDIR

Ankara ve Konya barınaklarında yaşanan vahşet görüntüleri ve özellikle sosyal medyada varlık bulmaya çalışan nefret gruplarına karşı Türkiye’nin 81 ilinde eşzamanlı yapılan basın açıklaması etkinliğine Hatay’lı gönüllüler da katıldı.

Atatürk Parkı girişinde toplanan hak savunucuları, hep bir ağızdan ‘Kısırlaştır, Aşılat, Yerinde Yaşat’ diye haykırarak devasa barınaklara karşı olduklarını dile getirdi. Hayvan hakları konusunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin yanısıra Antakya Çevre Koruma Derneği ve Hatay Tabip Odası da basın açıklaması etkinliğine destek verdi.

Grup adına basın açıklamasını Ezgi Akgün ve Aytaç Zafer isimli genç gönüllüler okudu. Okunan metinde, tek merkezde açılan devasa barınakların çözüm değil ölüm getirdiği aktarılarak, belediyelerin milyonlarca lira harcayarak kurdukları zulümhaneler yerine her ilçenin küçük ölçekli kısırlaştırma merkezi kurarak sürekli ve düzenli kısırlaştırma yapması halinde artan hayvan sayısının kontrol altına alınabileceği; tecrit edip katletme önerilerinin etkisiz ve vahşice olduğunun altı çizildi.

BELEDİYELERİN SUÇUNUN CEZASINI HAYVANLAR ÇEKMEYECEK

Son zamanlarda devasa barınakları ‘doğal yaşam alanı’ olarak sunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye doğrudan seslenilen basın açıklamasında ‘Sayın Bakan Vahit Kirişçi; ORMANLARA kurulacak DEV BARINAKLARA hayvanları sürgün etme gibi katliam ve üremede artış getirecek vahim yanlışları, yanlış kurumlar ile gündeme getirmeye devam ediyor.

 Belediyelerin görev ihmallerinin bedelini hayvanlara ödettirmeyeceğiz!

 Hayvanların yaşam hakları için sonuna kadar mücadele edeceğimizi gerek kurumlara, gerekse ‘köpekler öldürülecek, gerekirse insan kanı da dökülecek’ diyen kanlı şer odaklarına buradan bir kez daha haykırıyoruz!’ denildi. Yapılan basın açıklamasının ardından söz alan Ufuk Bayraktar, etkinliğe katılan tüm can dostlarına ve güvenliği sağlayan emniyet ekiplerine teşekkür ederek ‘hepimiz insan doğuyoruz, yalvarırım hepimiz insan kalalım’ diyerek etkinliğin sona erdiğini duyurdu. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.