HER ON VELİDEN ALTISI OKUL MASRAFINI KISTI

HER ON VELİDEN ALTISI OKUL MASRAFINI KISTI

Araştırmaya katılan velilerin, yüzde 69’u “okul masrafları bütçemizi çok zorlayacak şekilde arttı” dedi. Sadece yüzde 3’ü “okul masrafları bütçemizi hiç zorlamadı” yanıtını verdi. Her 10 veliden 6’sı okul masraflarını kıstı. Kırtasiye ve kıyafet masrafları kısılan harcamaların başında geliyor. Ipsos Araştırma Şirketi, 29 ülkede eğitim “eğitim ve okul masrafları için ailelerin tutum ve davranışlarını” içeren araştırmasının sonucunu açıkladı. Araştırma, 23 Haziran– 7 Temmuz tarihleri arasında Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya, Japonya, İspanya ve Amerika’da 1000, Arjantin, Belçika, Şili, Kolombiya, Macaristan, Hindistan, Endonezya, İrlanda, Malezya, Meksika, Hollanda, Peru, Polonya, Romanya, Günef Afrika, Güney Amerika, İsveç, Tayland ve Türkiye’den toplam 24 bin 471 kişiyle yapıldı. Araştırmaya göre; Singapur eğitimin kalitesi konusunda en mutlu ülke, Türkiye’de ise toplumun sadece yüzde 18’i eğitimin kalitesinden memnun olduğunu söylüyor. Türkiye, 29 ülke arasında “eğitimden memnun olmayanların oranı açısından” en mutsuz 4 ülke olarak geçiyor.

HER 10 KİŞİDEN 6’SI ‘DAHA KÖTÜ’ DİYOR

29 ülkeden araştırmaya katılanların sadece yüzde 30’u bugünkü eğitim kalitesini kendi dönemlerinden daha iyi olduğunu düşünüyor. Her 2 kişiden biri bugünkü eğitimin daha kötü olduğunu söylüyor. Türkiye’deki katılımcıların ise; sadece yüzde 25’i daha iyi olduğunu belirtiyor. Her 10 kişiden 6’sı daha kötü olduğu ifade ediyor.

REKLAM ALANI

MASRAFLAR SADECE YÜZDE 3’Ü ZORLAMADI

Türkiye’den araştırmaya katılan ailelere, “Geçen sene ile kıyasladığınızda eğitim masrafları konusunda ne düşünüyorsunuz?” diye soruldu. Katılımcıların yüzde 69’u “okul masrafları bütçemizi çok zorlayacak şekilde arttı” derken, yüzde 23’ü “okul masrafları bütçemizi biraz zorlayacak şekilde arttı” dedi. Katılımcıların sadece yüzde 3’ü “okul masrafları bütçemizi hiç zorlamadı” yanıtını verdi. Araştırmaya göre; kırtasiye en fazla harcama yapılan kalem olsa da geçen sene ile karşılaştırıldığında velilerin harcamalarını kıstığı görülüyor.

HER 10 VELİDEN 6’SI MASRAFLARI KISTI

Görülmeciler, “Okul masraflarınızı karşılamak için diğer giderlerinizi kısmak zorunda kaldınız mı?” sorusuna yüzde 78 oranında “evet kıstık” yanıtı verdi. Her 10 veliden 6’sı okul masraflarını kıstığını belirtiyor. Özellikle kırtasiye ve kıyafet masrafları kısılan harcamaların başında geliyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.