HATAY VALİSİ SINIR HATTINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

HATAY VALİSİ SINIR HATTINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Hatay Valisi Mustafa MASATLI, Afrin ve Cinderes bölgelerinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

İlk olarak İlimizde bulunan Zeytindalı ve Hamamkapı Sınır Kapılarını ziyaret eden Vali Mustafa MASATLI, Sınır Kapılarındaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Sınır Kapılarını ziyaret eden Vali, Bu yıl ilk mezunlarını veren Gaziantep Üniversitesi Afrin Eğitim Fakültesi Mezuniyet Törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızla başlayan tören Suriye Marşı’nın okunması, Afrin Eğitim Fakültesinin kısa tanıtım filminin seyredilmesi ve Fakülte öğrencisi Ahmet DERVİŞ’in Kur’anı Kerim Tilaveti okunmasıyla devam etti.
Fakültenin 2022-23 dönem birincisi Gade EBU DAKE ve ikincisi Hamrin KLAHO’nun katılımcılara hitaben konuşma yapmasının ardından, Valimiz Mustafa MASATLI tarafından Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde dereceye giren öğrencilere diplomaları takdim edildi. Daha sonra günün anlam ve önemine binaen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut ÇINAR’ın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa SARIBIYIK’ın ve Afrin Yerel Meclis Başkan Yardımcısı Muhammet Şeyh Reşit’in konuşmalarının ardından Valimiz Mustafa MASATLI, bir konuşma gerçekleştirdi.

AFRİN EĞİTİM FAKÜLTESİ İLK MEZUNİYETİNİ VERDİ

Vali Masatlı, konuşmasında ise şunları kaydetti: “Bugün burada Afrin Eğitim Fakültemizin, ilk mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
Sizlerin mezuniyeti Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendinin, kardeş Suriye halkına ve bölge insanına verdiği değerin de bir göstergesidir.

Yaklaşık 12 yıl önce Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar neticesinde, Ülkemiz ve Milletimiz kardeş ve komşu ülke Suriye halkına kucak açmış ve dünyada eşine az rastlanır bir yardımlaşma ve dayanışma örneği sergilemiştir.
Bugün Ülkemiz gerek Afrin’de, gerekse barış ve huzuru hakim kıldığı diğer bölgelerde; hem güvenliğin sağlanmasında, hem de kardeş halklara sağlık, eğitim, ulaşım ve sosyal hizmetler gibi hizmetlerin sunulmasında önemli ölçüde gayret göstermektedir.
Bu anlamda; en iyi eğitimi almanız için Gaziantep Üniversitemize bağlı Afrin Eğitim Fakültesi, bunun yanı sıra çok sayıda ilk, orta ve lise düzeyinde okul hizmete açılmıştır. Yine sağlık tesisleri, kamu binaları, sosyal donatılar gibi yatırımlarla bölge halkının yaşam standartları yükseltilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti tarih boyunca olduğu gibi bugün de dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanında olmaya ve onların haklı davalarını uluslararası platformlarda dile getirmeye devam edecektir.

TÜRKİYE VE SURİYE HALKLARI KARDEŞTİR

Bu vesileyle Afrin gibi çok sayıda Suriye yerleşiminde güvenliğin sağlanarak, huzurun hakim olmasını sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza özellikle şükranlarımı arz etmek istiyorum. Şunu özellikle ifade etmek isterim ki Türkiye ve Suriye halkları daima kardeştir ve kardeş kalacaktır. Sevgili Öğrenciler, uzun bir eğitim öğretim maratonundan sonra bugün yeni bir hayata başlıyorsunuz. Aldığınız eğitimlerle bilimin ve teknolojinin ışığında kendi ülkenizi inşa ve ihya edecek nesilleri sizler yetiştireceksiniz.
Değerli öğretim üyelerimiz, “En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır.” bilinciyle sizleri bugüne getirmek için büyük emek verdiler. Sizlerin bu emekleri boşa çıkarmayacağına ve sorumluluğunuzun bilincinde olarak gayretle çalışacağınıza yürekten inanıyorum.
Saygıdeğer Öğretim Üyelerimiz;
Bu önemli günün en önemli mimarları olarak dört yıl boyunca öğrencilerinizle tek tek ilgilenerek onların alanlarında kendilerini geliştirmelerine büyük katkı sundunuz. Onlara sadece bilgi vermekle kalmadınız aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir üniversite mezunu olarak topluma karşı görevlerini öğrettiniz ve onlar için yaşamları boyu örnek alacakları bir model oldunuz.
Genç öğretmenlerimizin yetişmesine yaptığınız katkılar için hepinize teşekkür ediyorum. Bu yıl üniversitemizden mezun ettiğiniz gençlerimiz de eminim ki, aldıkları eğitimin farkındalığını her alanda gösterecektir.

Bu düşüncelerle bugün ilk mezunlarını veren Afrin Eğitim Fakültesinin kurulmasında en büyük pay sahibi olan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bahtınız aydınlık, mezuniyetiniz hayırlı olsun diyerek, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

EMNİYET YERLEŞKESİNİ ZİYARET ETTİ

Akabinde Bölgede huzur ve güvenliği sağlamak ülkemize gelebilecek saldırıları engellemek amacıyla Afrin’de kurulan Emniyet Yerleşkesini ziyaret eden Vali, bölgede kahramanca görev yapan Emniyet mensuplarıyla selamlaşarak, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Afrin Emniyet Yerleşkesi ziyaretinin sonrasında Afrin Mahalli Meclis Başkan Yardımcısı Muhammed Şeyh Reşit’i ziyaret eden Valimiz, “Suriye’de yaşanan iç karışıklığın biran önce sona ermesi, bölgede düzen tesis edilmesi ve bölge halkının huzur ve refah içinde yaşaması hepimizin ortak gayesidir.” dedi.
Gerçekleştirdiği bir dizi ziyaretin ardından Hain terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı sonucu hasar gören ve tadilat çalışmaları tamamlanarak tekrar faaliyete giren Afrin Şifa Hastanesi’nin açılışını yapan Vali Mustafa MASATLI, hastanenin genel durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

YEHİ SEBZE HALİ VE SAHRA HASTANESİNİ ZİYARET ETTİ

Daha sonra, Afrin’de kurularak bölge halkının hizmetine sunulan ve tarımsal ürünlerin ticaretine imkan tanıyan Yeni Sebze Halini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali, Afrin’de Bağımsız Doktorlar Derneği tarafından kurulan Sahra Hastanesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Valimiz, Sağlık sektörünün bölgedeki öncelikli ihtiyaç olduğunu belirterek, Hastanenin kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür etti.
Akabinde Suriye’nin Afrin bölgesinde kurulan İnsani Yardım Koordinasyon Merkezi (İYKM) Başkanlığını Binasını ziyaret ederek, İYKM Başkanından bölgedeki çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Masatlı, Afrin Bölgesinde, Ülkemizin bekası, bölge halkının güven içinde hayatlarını sürdürmesi için kurulan ve Şehidimiz M. Murat ERTEKİN’in adının verildiği Özel Harekat Karargahı’nı ziyaret etti.
Ardından Cinderes’de kurulan ve ticaret ile ekonominin gelişmesine büyük katkılar sağlayan Sanayi Alanını ziyaret ederek ve bölgede faaliyet gösteren esnaflarla hasbihal eden Valimiz, bölgede sürdürülen ticari faaliyetlere ilişkin de bilgiler aldı.

JANDARMA YERLEŞKESİNİ ZİYARET ETTİ

Vali Mustafa MASATLI‘nın programı Cinderes bölgesinde kurulan Jandarma Yerleşkesini ziyaret ederek, Vatanımızı korumak için gece gündüz demeden bölgede görev yapan Jandarma Teşkilatımızın, çalışmaları hakkında bilgi almasıyla son buldu.
Ziyaret ve incelemelerde Valimiz Mustafa MASATLI’ya, Zeytindalı Harekat Bölgesi Genel Koordinatörü Orhan AKTÜRK, Afrin İYKM Başkanı Yusuf TURAN, İl Emniyet Müdürü Ahmet ARIBAŞ ve İl Jandarma Komutanı Mustafa BAKÇEPINAR da eşlik etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.