HER YER AVM OLDU SEMTİMİZDE BAKKAL-MANAV KALMADI

HER YER AVM OLDU SEMTİMİZDE BAKKAL-MANAV KALMADI

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Orta Vadeli Ekonomi  programın başarıyla ulaşabilmesi için TBMM açılır açılmaz Perakende Yasası’nın güncellenerek çıkarılması gerektiğini belirterek “Piyasadaki astronomik enflasyon artışının önüne geçecek olan şey, sektördeki rekabet ortamının oluşmasıdır. Hayat pahalılığını durduracak olan kurallar ve kanundur” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada her mahallede açılan AVAM’lernedeniyle mahallelerde bakkal-manav kalmadığını anımsatarak  “Artık semtimizde bakkal, manav, kasap görmek mümkün olmuyor çünkü zincirler onların çalışma alanlarına girip kendi istedikleri fiyatı ve ambalajı dikte etmek üzere satış yapıyor. Üç aşağı beş yukarı bir zincirde farklı fiyat, diğerinde farklı fiyat olmak üzere zaman içerisinde bu temel gıdada oluyor zaman içerisinde ise zorunlu tüketim ürünlerinde oluyor. Fiyatlar yükselince piyasada rekabet edecek insan sayısı azalıyor. Bakanlıkların koordine ettiği denetlemelerde ancak gidilen noktalar denetlenebiliyor. On binlerce mağazası olanlar için böyle bir denetim mümkün değil. Bunun için yasal düzenleme yapılarak Perakende Yasası bir anönce güncellenmeli” şeklinde konuştu.HaberMerkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.