IBAN ÖDEMELERİNDE DENETİM BAŞLADI

IBAN ÖDEMELERİNDE DENETİM BAŞLADI

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN üzerinden alınan ödemelerde usulsüzlük yapan işletmeleri hedef alıyor. Son dönemde artan IBAN ile ödeme yöntemlerinde fiş veya fatura kesilmemesi gibi durumların önüne geçmek amacıyla önemli adımlar atıldı.

Bakanlık, tüm işletmelerin banka hesaplarına gelen transferleri detaylı bir şekilde incelemeye aldı. Ödemeleri banka hesapları üzerinden alan ancak müşterilere fiş veya fatura vermeyen işletmelere ciddi cezaların geleceği açıklandı.
Her bir fiş için 3.400 TL, fatura vermeyen işletmeler için ise her bir fatura için en az 3.400 TL olmak üzere belgede yer alması gereken tutarın yüzde 10’u oranında özel usulsüzlük cezası uygulanacak. Bu adımın, devletin vergi kaybını önlemek adına atıldığı belirtildi.
Ayrıca, vergi kaybına neden olunduğu tespit edilen işletmelerin vergi incelemesine tabi tutulacağı vurgulandı. Beyan dışı bırakılan hasılatlar nedeniyle vergi kaybına yol açan işletmeler, vergi incelemesi sonucunda ciddi cezalara çarptırılacak. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.