Meşale Gazetesi

İZİNLER SENEYE AKTARILACAK

İZİNLER SENEYE AKTARILACAK

Sağlık-Sen’in yapmış olduğu girişimler sonuç verdi. Covid-19 salgını nedeniyle yıllık izinlerini kullanamayan ve yayınlanan genelge ile iptal edilen sağlık çalışanlarının yıllık izinleri, Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı yazı ile 2021 yılına aktarılacak.

Sağlık-Sen, yıllık izinlerini kullanamayan sağlık çalışanlarının izinlerinin 01 Ocak 2021 tarihi itibariyle iptal edilmemesi için Sağlık Bakanlığı’na ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunmuş, konuyu yargıya taşımıştı. Yapılan görüşmelerde de yıllık izinler konusu gündeme getirilmişti.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yazıya göre, izinlerini kullanamayan sağlık çalışanlarının yıllık izinleri yanmayacak.

EMEKLİLİK ÖNCESİ DE GEÇERLİ

Hatay Sağlık Sen Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yazıda, 657 sayılı Kanunun 4/A ve 4/B maddeleri kapsamında çalışanların, 663 sayılı KHK’nın 45/A (3+1) kapsamına göre istihdam edilenlerin, aile hekimlerinin ve aile sağlığı elemanlarının, vekil ebe ve hemşirelerin, sözleşmeli il yöneticileri/sağlık tesisi yöneticilerinin yıllık izinlerinin 2021 yılına devredileceğinin, ayrıca yaş haddinden ve malulen emekli olacakların talepleri halinde izinlerinin emeklilikten önce kullandırılacağını kaydetti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.