KAŞIKÇI, TERSANE FİKRİNİ TBMM’YE TAŞIDI

KAŞIKÇI, TERSANE FİKRİNİ TBMM’YE TAŞIDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu´nun dünkü oturumunda yaptığı konuşmada MHP Hatay Milletvekili Dr. Lütfi Kaşıkçı, hem körfezin stratejik konumunun hem de bölgede yassı sac üretiminin dikkate alınarak İskenderun Körfezi´ne bir tersane kurulması fikrinin değerlendirilmesini önerdi.

Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş. ASFAT ile ilgili komisyon toplantısındaki görüşmelerinde Kaşıkçı; şirketin kurulduğu tarihten itibaren her yıl önemli miktarda kar elde ettiğini ve ihracat yaptığını dile getirerek yatırımların devam etmesini istedi.

ASFAT Genel müdürünün sunumunun ardından konuşan Milletvekili Kaşıkçı, “Sayın Genel Müdürüm, ifade ettiğiniz üzere, şirketimiz yeni bir şirket. Özellikle kurulduğu tarihten itibaren şöyle bir baktığımız zaman da her yıl önemli miktarda kâr elde etmiş ve yine önemli miktarda da ihracat yapmış. Gerçekten Türkiye´nin böyle bir kuruluşa, böyle bir şirkete ihtiyacı vardır. Ben tekrardan size ve yönetiminize başarılar diliyorum.” dedi.

Kaşıkçı, körfezde yassı sac üretimi ile körfezin korunaklı konumunun sağladığı özelliklerin değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Komisyon toplantı tutanaklarına göre Kaşıkçı; “Ben sadece ilave olarak şunu ifade etmek istiyorum, üretimde daha çok kullandığınız yassı sac ürünler. Bu ürünlerin özellikle Osmaniye ve Hatay bölgesinde çok yoğun bir şekilde üretildiğini biliyoruz ve yine buna paralel olarak, özellikle İskenderun Körfezi Doğu Akdeniz´de âdeta bir havuz konumunda. Şimdi, bu 2 özelliği bir araya getirdiğimiz zaman -İskenderun Körfezi´nin stratejik konumu ve aynı zamanda bölgede yassı çelik üretiminin çok yoğun oluşu- sizin kurumunuz özellikle bu 2 stratejik noktadan hareketle çok önemli ürünleri üretiyor. ” şeklinde konuştu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.