KAŞIKÇI’DAN HATSU’YA, KIZILÇAT’TAKİ SULAMA GÖLETİ ONARILSIN

KAŞIKÇI’DAN HATSU’YA, KIZILÇAT’TAKİ SULAMA GÖLETİ ONARILSIN

MHP Hatay milletvekili Lütfü Kaşıkçı, Yayladağı Kızılçat’ta bulunan sulama göletinin gövdesinde bulunan çatlakların acilen giderilmesi gerektiği konusunda Hatsu’ya uyarıda bulundu.

HATSU, barajlardaki su seviyelerinin %3 gibi çok kritik seviyelere düştüğünü hatırlattığı açıklamaya cevap veren MHP Hatay milletvekili Lütfü Kaşıkçı; kuraklığın bu seviyelerde olması nedeniyle HATSU’nun önlemler alması gerektiğini hatırlaatarak, ne gibi önlemler aldığını sordu ve Kızılçat göletinin de acilen onarılması gerektiğini belirtti.

Hatsu’dan yapılan açılama ve Kaşıkçı’nın cevabı şöyle:

HATSU: Kış ayları başlamasına rağmen çok az seviyede gerçekleşen yağışların etkisiyle su kaynaklarımızdaki doluluk oranı git gide azalıyor. Antakya ve Defne ilçelerimize içme suyu sağlayan ve 53 milyon m3 su hacmine sahip olan Karaçay Barajı’nda şu anda 1.5 milyon m3 su bulunmaktadır.

Bu da doluluk oranında %3’e tekabül etmektedir. Ayrıca, bölgelere göre değişerek su kuyularımızdaki seviyede 10 ile 50 metre arasında gerileme görülmesi de karanlık bir tabloyla karşı karşıya kaldığımızı gösteriyor. Lütfen suyumuzu tasarruflu kullanalım! Susuz Kalmayalım!

Lütfi Kaşıkçı: Özellikle Erzin,Dörtyol,Payas,İskenderun ve Kırıkhan ilçelerimizde bu yıl yaşanan su sıkıntısının tekrarlanmaması için aldığınız tedbirleri paylaşırsanız sevinirim.

Bir diğer hususta Yayladağı Kızılçat mevkisinde bulunan HBB’ye ait olan sulama göleti gövdesindeki çatlak yüzünden su tutamamaktadır. Kuraklık tehditi ile karşı karşıya kaldığımız bu günlerde bu göletin gövdesinin onarılması acilen gerekmektedir. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.