KEMALPAŞA CADDESİ’NİN TRAFİK ÇİLESİ

Antakya’nın iç içe geçmiş bir birini etkileyen ve tetikleyen sorunlar yumağından en çarpıcı ve göze batanı olan trafik ve ulaşım sorunu Kemalpaşa caddesinde neredeyse gün içinde kangren oluyor.

KEMALPAŞA CADDESİ’NİN TRAFİK ÇİLESİ

Antakya’nın iç içe geçmiş bir birini etkileyen ve tetikleyen sorunlar yumağından en çarpıcı ve göze batanı olan trafik ve ulaşım sorunu Kemalpaşa caddesinde neredeyse gün içinde kangren oluyor. Çift yönlü olmasına rağmen caddenin her iki tarafına park edilen araçlar, arasında Kurtuluş Caddesinden Köprü’ye inmekte, Köprü’den Kurtuluş ve Habib-i Neccar camiine araçla çıkmakta neredeyse imkansız durumda. Hatay’ın
Türkiye ortalamasının çok üstünde araç yoğunluğuna sahip olması, özel araç kullanımının yaygın olması, insanların toplu taşımadan uzak durması, üst gelir seviyesindekilerin iki hatta, üç araç kullanmalarının nedenlerinin alışkanlıklarının sorgulanması, araştırılması, sonucuna göre uygulamaların ve seçeneklerin gözden geçirilmesi gerekirken Kemalpaşa Caddesinin neredeyse hergün yaşanan trafik sorununa Antakya Belediyesinin bugüne kadar herhangi bir çalışma yapmamasıda esnafın isyan etmesine yol açıyor.
ANTAKYA BELEDİYESİNİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ
Kemalpaşa caddesindeki esnaflar trafik yoğunluğu yüzünden günboyu gürültü kirliliğiyle uğraştıklarını belirtirken, özellikle caddede 10 metre de bir dizilen otoparkçılarında kazanç beklentisi yüzünden araçların caddeyi zor durumda bıraktığını vatandaşın aracını park edip, kendilerini ziyaret edecek boşlukları bulamadıklarını söylüyor.2018 yılında birçok modern şehirde hafif raylı sistemler, toplu taşıma vasıtaları ile yaygın ve konforlu taşımacılık yapılır iken, Kurtuluş
Caddesinden Çarşıya inen Belediye araçlarıyla da içinden çıkılmaz bir hal alan Kemalpaşa caddesinin trafik çilesi, sağlığa uygun olmayan fiziki şartlarda toplu taşımacılık yapılmasına yol arıyor. Cadde de motosikletlerin, servis minibüslerinin, kooperatif araçlarının, özel araçların keyfi hareketleri, denetim ve cezalandırma mekanizmaların geçici oluşu ve çözüm üretilememesi, trafik kurallarının kâğıtta kaldığı algısının oluşmasına, Antakya Beledeyisininde konuya duyarlı olmayarak ihlallerin artmasına sebep olduğunu aktaran vatandaşlar konu hakkında çözüm bekliyor.
KALICI PROJELER GEREKLİ
Kemalpaşa caddesi sakinleri ise yaşanan sorunlara yönelik kalıcı projeler gerekli diyerek Antakya Belediyesi yetkililerine seslenirken, yol için gerekli çalışmalar yapılırken, kişisel ihtiyaç, ticari alışkanlıklar göz ardı edilerek, yolculuk taleplerinin doğru analiz, anketi ve araştırmalar yapılarak karar verilmesi, Kemalpaşa’nın Uzun çarşıya açılmasından dolayı Antakya’nın prestij caddelerinden biri olması, gözde mekanların yeniden hareketlenmesi için yol çalışmalarının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini anlattılar.
Bu keşmekeş ve başıbozuklukları gördükçe, yaşadıkları mahallelere cadde ve sokaklara olan bağlılıklarının azaldığını söyleyen vatandaşlar ulaşım ve trafikte uzak görüşlülük eksikliği Hatay’ın diğer yönlerden de gelişimine doğrudan engel teşkil etmektedir diyerek yetkilileri uyarıyorlar.Yalnızca yayaların olması gereken kaldırımların , araçlar, büfeler, seyyar satıcılar, reklam tahtaları, restoran ve kafelerin işgal etmeside vatandaşı Kemalpaşa caddesinden uzaklaştırırken vatandaşlar Antakya Belediyesi yetkililerinin caddeyi yeniden gözden geçirmesi gerektiğini söylüyor. HABER: FADİME ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.