TAKDİR-TEŞEKKÜR ALAN ÖĞRENCİYE MAAŞ GİBİ ÖDEME

TAKDİR-TEŞEKKÜR ALAN ÖĞRENCİYE MAAŞ GİBİ ÖDEME

Hatay’da karne alan binlerce öğrenciye Milli Eğitim Bakanlığı maaş gibi ödeme yapılacağını açıkladı.

Hatay’da karneleriyle Teşekkür ya da Takdir alan öğrencilere devletten cep harçlığı verileceği duyuruldu. Öğrencilere devlet desteği duyuruldu. Cuma günü yarı yıl tatiline girecek okullardan karnelerini alan öğrencilere cep harçlığı verilecek. Bu harçlıklar takdir – teşekkür belgelerine göre ödenecek. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversiteli öğrenciler faydalanabilecek.

ÖĞRENCİLERE BAŞARI ÖDEMESİ

Başarı Teşvik Programı çerçevesinde, devlet okulunda okuyan öğrencilere yarı yıl tatilinin ilk müjdesi geldi. Sınıflarda dereceye girmeyi başaran ilk öğretim ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin yüzde 60’ı kadar karne parası verilecek. Asgari ücrete gelen zamla birlikte bu ödeme 10 bin 200 lira olması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET ORANTILI DESTEK

Bu ödemeler 4 yıllık üniversite kazanan öğrencilere ise aylık 100 TL olarak belirlendi. YÖK tarafından liste haline getirilen ilk 500 üniversitede yer alan öğrencilere bu başarı desteği verilecek. Sosyal yardım kapsamında yer alan hanelerdeki lise mezunu öğrencileri ve lise sonrası meslek edinme kurslarına giderek iş hayatına adım atan öğrencilere net asgari ücret orantılı destek verilecek.

BAŞVURU NEREDEN YAPILACAK?

Karne ücret ödemeleri için, öğrenciler okullar üzerinden başvurularını yapabilecek.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.