KİMSENİN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ

KİMSENİN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ

Hatay Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Ziya Yüksel, daha önce işsiz kalan vatandaşların işsizlik maaşının ödemelerinin yapıldığını belirterek, işçi talebine ihtiyaç duyan iş yerlerine de iş başı eğitim programları ile destek sağladığını bildirdi.

Hatay Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Ziya Yüksel,  Pandemi döneminde 7 gün 24 saat yoğun bir tempoyla çalıştıklarının altını çizerek işsiz kalan vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için iş kaybı oluşan miktarı işsizlik fonundan karşıladıklarının vurguladı. Gerek işverenler gerekse işçiler hak ettiği ödeneği ödemek suretiyle bir mağduriyet yaşatmadık. Böylelikle Piyasaya bir can suyu vermiş oldu. Kısa çalışma ödeneği adı altında ödemelerimizi gerçekleştirdik. İşten çıkışları önlemek açısından ve piyasada her hangi bir olumsuzluk yaşanmasın diye işsizlik fonu devreye konuldu. İşsizlik fonu ile çalışılmayan günler ve saatler için işveren tarafından beyan edilen iş kaybıyla ilgili mevzuatımıza belirtilen miktar kadar ödemeler yapıldı. ” Dedi.

Üretimin devam etmesi için çalışmalarına yoğunlukla devam ettiklerini vurgulayan Yüksel,  “Meslek kursları açmak suretiyle hem kadınlarımıza yönelik hem de piyasadaki EXPO 2021’e hazırlık açısından çeşitli kurslara destek olduk.” Diye konuştu.

“Aynı zamanda nitelikli iş gücünün yetişmesine gayret ettik. Engellilere ve eski hükümlülere yönelik olarak  niteliklerine uygun kendi yapabilecekleri işleri irdelemek suretiyle  yılda iki defa proje başvurusu alıyoruz. Devletimizin sağladığı kendi işini kurma projesi kapsamında hibe desteği sağlıyoruz. Bu desteğimiz 3 yıl takip edilir. 15 yaşını doldurmuş her vatandaşımız Kurumumuza kayıt yaptırabilmektedir. İş ve Meslek Danışmanlı-ğından; İşsizler, Daha iyi koşullarda iş arayan çalışanlar, Meslek seçimi aşamasındaki öğrenciler, İşverenler, Dezavantajlı grup diye tanımladığımız uzun süreli işsizler, kadınlar, engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız faydalanabilmektedir.  Kurumumuz toplumun her kesimine hitap eden hizmetleriyle kapsayıcı bir kurumdur.”

Yüksel son olarak, “İşverenlerimize eleman temini işletme bünyesinde kurs düzenleme gibi birçok hizmet sunmaktayız.” İfadelerini kullandı.

Yaşadığımız küresel salgın döneminde hizmetlerimizde hiçbir kesinti gerçekleşmemiştir. Gerek istihdam gerekse aktif işgücü programlarımızla vatandaşımızın yanında olmaya devam ederek Ülkemizde yaşanan olumsuz ekonomik gelişmeleri telafi edebilmek amacıyla mesai mefhumunu hiçe sayarak azami bir gayretle Kısa Çalışma Ödeneği işlemleri yürütülmüştür. İş Kulübümüz Çevirim içi ortamda iş arayan vatandaşlarımıza eğitim vermeye devam etmiştir. Pandemi süresince işsiz kalan vatandaşlarımıza işsizlik ödeneği bağlanmış. Salgın koşullarından dolayı çalışamayan işçilerimize çalışamadıkları süre kadar Kısa Çalışma Ödeneği verilmiştir. Kurumumuz hem işverenler hem de çalışanların mağduriyetini gidermek için tüm olanaklarını kullanmıştır. Bu süreç içerisinde yaklaşık 34 bin kişiye kısa çalışma ödeneği bağlanmıştır. Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücü kaybının en az % 40 olduğu “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları” ile belgelenen kişiler mevzuatımızda engelli olarak kabul edilmektedir. Engelli vatandaşlarımıza; Engelli İş Koçluğu, İş Kulüpleri, Mesleki Eğitim Kursları, İşbaşı Eğitim Programı, Engellilere Yönelik Projeler, Kendi İşini Kurma Hibe Desteği, Toplum Yararına Programlara öncelikli başvuru imkânı sunulmaktadır. Kamu veya özel sektörde işe yerleştirilme imkânı, Pasif İşgücü Programlarında işsizlik ödeneği. Kısa çalışma ödeneği, ücret garanti fonu, iş kaybı tazminatı gibi desteklerde bulunuyoruz. İlimizde aktif kadın çalışan sayısı 15.950 kişidir.” Dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.